Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
Iran
Διεθνή

Ιράν: Καταδικάστηκαν εις θάνατον τέσσερις για συνεργασία με τις υπηρεσίες Πληροφοριών του Ισραήλ

Τους είχαν συλλάβει οι Φρουροί της Επανάστασης στις 22 Μαΐου

Η ιρανική Δικαιοσύνη επικύρωσε την Τετάρτη την ποινή του θανάτου για τέσσερις άντρες που καταδικάστηκαν για συνεργασία με το Ισραήλ , ορκισμένο εχθρό του Ιράν, ανακοίνωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος της δικαστικής εξουσίας της χώρας.

«Σύμφωνα με την τελική απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι Χοσέιν Ορντουχανζαντέχ, Σαχίν Ιμανί Μαχμουνταμπάντ, Μιλάντ Ασραφί Ατμπατάν και Μανουσέχρ Σαχμπαντί Μποτζαντί, καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών για τη συνεργασία τους με το σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) και για απαγωγή», σύμφωνα με το Mizan Online.

Στις 22 Μαΐου, οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας, είχαν ανακοινώσει ότι συνέλαβαν τα μέλη «ενός δικτύου που δρούσε υπό την καθοδήγηση των υπηρεσιών πληροφοριών» του Ισραήλ.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος της δικαστικής εξουσίας, Mizan Online, δεν διευκρινίζει ούτε πού επιχειρούσαν οι άντρες αυτοί ούτε τον τόπο που συνελήφθησαν.

«Τα πρόσωπα αυτά διέπραξαν κλοπές, καταστροφές προσωπικών και δημοσίων περιουσιών, απαγωγές και απόσπαση ψευδών ομολογιών», είχε αναφέρει η ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης.

«Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από πέντε έως 10 χρόνια για έγκλημα κατά της ασφάλειας της χώρας, συνενοχή στην απαγωγή και κατοχή όπλων», προσέθεσε την Τετάρτη το Mizan Online.