Η Γαλλία είναι αυτάρκης και ανεξάρτητη σε εμπλουτισμένο ουράνιο, κατασκευασμένο και αυτό την καθιστά τον πλέον κυρίαρχο «παίκτη» στην κατηγορία της. 

Γι' αυτό, κιόλας, μπορεί να αλιεύει συμμαχίες και δυνατούς δεσμούς μέσα από παραδόσεις. Επιδίωξη του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, είναι μεταξύ άλλων να τις αυξήσει, σε ό,τι αφορά αμερικανικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Libération».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αμερικανική κυβέρνηση επεδίωξε να διοργανώσει μία συνάντηση με Γάλλους εμπειρογνώμονες εξειδικευμένους στα θέματα της ατομικής ενέργειας, ενώ επισημαίνεται η εξάρτηση των ΗΠΑ, ως προς τον εμπλουτισμό του ουρανίου, από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η γαλλική Orano. Αναφέρεται επίσης ότι η Γαλλία είναι σήμερα μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο που διαθέτει ικανότητες εμπλουτισμού του ουρανίου, οι οποίες, όπως επισημαίνεται, καθιστούν τη χώρα σχεδόν ανεξάρτητη και κυρίαρχη σε αυτόν το στρατηγικό τομέα.

Κατά την εφημερίδα, είναι βέβαιο ότι η γαλλική Orano βρίσκεται σε καλή θέση για να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αμερικανική απαίτηση, ενώ για τον Γάλλο Πρόεδρο υπογραμμίζεται «πως θα ήταν προφανώς ένδοξο» να εξάγει «γαλλική πυρηνική αριστεία» στις Ηνωμένες Πολιτείες.