Ο Λευκός Οίκος «μύρισε» Χριστούγεννα και μπήκε στο ρυθμό των γιορτών.

«Merry Christmas» εύχονται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, αφού αποκάλυψαν σήμερα, Τρίτη, τον στολισμό για τα Χριστούγεννα στον Λευκό Οίκο με δεκάδες δέντρα, φώτα και στολίδια να κοσμούν τους διαδρόμους και τις αίθουσες της προεδρικής κατοικίας.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, αποκαλύπτει τους στολισμούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της προεδρικής κατοικίας. Ειδικότερα, περισσότερα από 83.000 λαμπιόνια, 77 δέντρα και 25 στεφάνια «δίνουν» το χριστουγεννιάτικο χρώμα.

Το θέαμα είναι εντυπωσιακό τόσο μέσα όσο και έξω από τον Λευκό Οίκο. Το θέμα του στολισμού είναι το «We The People» (μτφ. «Εμείς οι άνθρωποι»), της φράσης που βρίσκεται στην κορυφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

mlkllk
jkkjkn

«Καθώς η χώρα μας προετοιμάζεται για τις γιορτές, οι παραδόσεις μπορεί να διαφέρουν, αλλά οι κοινές μας αμερικανικές αξίες – η πίστη στις δυνατότητές μας, στην αισιοδοξία και στην ενότητα – αντέχουν από τη μια εποχή στην άλλη», έγραψαν ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν στην επιστολή καλωσορίσματος στον Λευκό Οίκο.

klkmlkllmklk
oioiioijoi
miojoijjoi
kjkjknk

Κάθε δωμάτιο έχει τον δικό του ξεχωριστό στολισμό, βασισμένο πάντα στο κεντρικό θέμα. Για παράδειγμα, το Ανατολικό Δωμάτιο έχει στολιστεί για να αντιπροσωπεύει τα 4 μεγάλα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ. Το Μπλε Δωμάτιο παραδοσιακά φιλοξενεί το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου, όπου φέτος είναι ένα έλατο Concolor ύψους 5,6 μέτρων με στολίδια που αντιπροσωπεύουν τα επίσημα πουλιά των Πολιτειών και της επικράτειας των ΗΠΑ.

_l__l__l_l_l__l_l_
_l_l_l_l

Την τιμητική τους έχουν και τα σκυλιά του προεδρικού ζεύγους Μπάιντεν αλλά και διάφορα χειροποίητα στολίδια μαθητών από όλη τη χώρα. Σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο έχουν τοποθετηθεί αστέρια ως στολίδια, τα οποία έχουν χαραγμένα πάνω τους τα ονόματα μελών των δυνάμεων ασφαλείας που «έπεσαν» την ώρα του καθήκοντος.

mlklllkm
lkkllmklmk

*Φωτογραφίες: Reuters