Έτοιμοι για άλλο ένα «μάθημα» πολιτισμού οι φίλαθλοι της Ιαπωνίας από τις κερκίδες του γηπέδου στο οποίο διεξάγεται ο αγώνας της εθνικής τους ομάδας κόντρα στην Κόστα Ρίκα για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων στο Μουντιάλ 2022.

Όπως κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός οι Ιάπωνες εμφανίστηκαν στις κερκίδες με μπλε σακούλες τις οποίες κουνούσαν στον αέρα, σακούλες τις οποίες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν μετά το τέλος του αγώνα με την Κόστα Ρίκα όπως έκαναν ήδη στον αγώνα Ιαπωνία-Γερμανία αλλά και τον αγώνα Κατάρ-Ισημερινός.

Οι οπαδοί της Ιαπωνίας είχαν αφήσει άφωνους τους Άραβες καθαρίζοντας τις θέσεις τους από τον πρώτο αγώνα κιόλας της διοργάνωσης, αυτόν του Κατάρ με το Εκουαδόρ. Ήταν έτσι δεδομένο πως θα το έκαναν και στον αγώνα της δικής τους εθνικής ομάδας με τη Γερμανία, παρά τον ενθουσιασμό τους για τη μεγάλη νίκη.

Στον «δρόμο» αυτό είχαν προχωρήσει και οι παίχτες της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας οι οποίοι μετά τον θρίαμβο κόντρα στη Γερμανία, άφησαν το αποδυτήριό τους στο Διεθνές Στάδιο Khalifa σε πεντακάθαρη κατάσταση.

Όπως φάνηκε και σε φωτογραφία που ανήρτησε η FIFA στον λογαριασμό της στο Twitter οι Ιάπωνες τοποθέτησαν τακτοποιημένες και διπλωμένες τις πετσέτες τους, μπουκάλια νερού και τρόφιμα σε σειρά στο κέντρο του δωματίου, ενώ άφησαν επίσης origami σύμβολο καλής τύχης και μακροζωίας στη χώρα τους.