Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από το σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα την Τουρκία με 5,9 Ρίχτερ, ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την στιγμή του σεισμού και τον πανικό που ακολούθησε καθώς χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους και ορισμένοι έπεσαν από τα μπαλκόνια για να σωθούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, τέσσερις τα ξημερώματα, η γη τρέμει στο Ντούτζε της Τουρκίας. Τα 5,9 Ρίχτερ βγάζουν τους κατοίκους της πόλης, πανικόβλητους στο δρόμο. Ένας άντρας πέφτει από τον πρώτο όροφο και να τραυματίζεται σοβαρά μέσα στον πανικό του.

 Η παρουσιάστρια του δικτύου NTV αντιμετωπίζει το σεισμό με ψυχραιμία.

 «Γίνεται σεισμός αυτή τη στιγμή. Γίνεται ολοένα και πιο δυνατός τώρα. Φυσικά, είναι δύσκολο να πούμε που είναι το επίκεντρο» μεταδίδει ψύχραιμη η παρουσιάστρια.

 Στα σούπερ μάρκετ, προϊόντα πέφτουν από τα ράφια. Κατοικίδια σαστίζουν και τρέχουν να σωθούν.

 «Πρώτη φορά ένιωσα τόσο μεγάλη δόνηση. Φοβηθήκαμε και είπαμε να φύγουμε. Κατεβήκαμε κάτω και τώρα περιμένουμε. Ελπίζουμε να μην έχει μετασεισμούς» δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

 Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή Γκόλιακα, εστιακό βάθος σχεδόν 7 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα. Μέσα σε μερικές ώρες έγιναν πάνω από 100 μετασεισμοί.

 68 άνθρωποι τραυματίστηκαν, λένε οι τουρκικές αρχές που άρχισαν τη καταγραφή των ζημιών.

 «Δεν έχουμε μέχρι στιγμής δυσάρεστες ειδήσεις. Όπως είπα, μερικά χωριά έχουν εκτεταμένες καταστροφές. Είμαστε σε επικοινωνία με τους φίλους μας εκεί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

 Το χτύπημα του Εγκέλαδου ξύπνησε μνήμες από τα 7,2 ρίχτερ που είχαν ισοπεδώσει το Ντούτζε τον Νοέμβριο του 1999, με αποτέλεσμα να χάσουν τότε την ζωή τους πάνω από 700 άνθρωποι.