Θύμα Ρώσων φαρσέρ έπεσε ο Αντρέι Ντούντα, τη νύχτα που ένας πύραυλος έπεσε στην Πολωνία, σε ένα χωριό κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Για επτάμιση λεπτά, ο Πολωνός πρόεδρος νόμιζε πως μιλάει στο τηλέφωνο με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Guardian είναι η δεύτερη φορά, τα τελευταία χρόνια, που ο Ντούντα πέφτει θύμα των Ρώσων φαρσέρ.

Η κλήση δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από τους Ρώσους κωμικούς Vovan και Lexus, όπου ο Πολωνός πρόεδρος ακούγεται να μιλάει στα αγγλικά με τον καλούντα: «Εμανουέλ, πίστεψέ με, είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός», ακούγεται να λέει ο Ντούντα στον καλούντα. «Δεν θέλω να έχω πόλεμο με τη Ρωσία και πιστέψτε με, είμαι πολύ προσεκτικός, πολύ προσεκτικός» προσθέτει.

Το γραφείο του Ντούντα έγραψε στο Twitter: «Μετά την έκρηξη πυραύλου στο Πρζεβοντόφ, κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων συνομιλιών με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων συνδέθηκε άτομο που ισχυριζόταν ότι είναι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο Πρόεδρος Αντρέι Ντούντα συνειδητοποίησε από τον ασυνήθιστο τρόπο που διεξαγόταν η συνομιλία ότι μπορεί να είχε γίνει απόπειρα φάρσας και τερμάτισε τη συνομιλία».