Η διήμερη επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, στην Τουρκία, αρχίζει σήμερα (21/11) με ουκ ολίγα ενδιαφέροντα ζητήματα να βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεών της με τους αξιωματούχους της γειτονικής χώρας.

Όπως διευκρίνισαν πηγές στο Βερολίνο, στην Άγκυρα, θα έχει συνομιλίες με τον τούρκο ομόλογό της Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η επίσκεψή της πραγματοποιείται την επομένη των τουρκικών αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον κουρδικών οργανώσεων στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ και επίσης μια εβδομάδα μετά την έκρηξη βόμβας στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, με απολογισμό πέντε νεκρούς και 81 τραυματίες.

Εναντίον Κούρδων

Η Άγκυρα επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση αυτή στην Κωνσταντινούπολη στις οργανώσεις Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Οι βομβαρδισμοί που εξαπέλυσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία και στο Ιράκ είχαν στόχο εγκαταστάσεις τους.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί πάγια το Βερολίνο ότι δείχνει υπερβολική ανεκτικότητα το PKK, παρότι έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση (και) στη Γερμανία. Στις συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους, η Νάνσυ Φέζερ, θα συζητήσει για τη μετανάστευση και τη γερμανοτουρκική συνεργασία στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.