«Ουκρανοί εμπειρογνώμονες θα συμμετάσχουν στην έρευνα για τις συνθήκες του πυραύλου που έπεσε στην Πολωνία». Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ειδικότερα, μιλώντας στο συνέδριο του Bloomberg New Economy Forum, ο Ζελένσκι αναγνώρισε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο ο πύραυλος που κατέπεσε, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, να μην είναι ρωσικός.

«Χθες λάβαμε επιβεβαίωση ότι οι ειδικοί μας θα συμμετάσχουν στην έρευνα. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποιοι πύραυλοι ή μέρη τους έπεσαν στην πολωνική επικράτεια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι εκτοξεύτηκαν περίπου 100 (σ.σ.: ρωσικοί) πύραυλοι εκείνη την ημέρα. Είμαι ευγνώμων στον κόσμο που υποστήριξε την Ουκρανία με συστήματα αεράμυνας. Δεν είναι η πρώτη φορά που τμήματα ενός ρωσικού πυραύλου πέφτουν στο έδαφος άλλης χώρας», σχολίασε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη αυτή τη φορά 100%. Ούτε ο κόσμος γνωρίζει 100%. Είμαι σε μεγάλο βαθμό βέβαιος ότι ήταν ένας ρωσικός πύραυλος. Είμαστε ευγνώμονες που δεν κατηγορούμαστε, γιατί πολεμάμε με ρωσικούς πυραύλους στην επικράτειά μας», παρατήρησε ο Ζελένσκι.

Ακόμη, σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος επέμενε ότι ο πύραυλος που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Πολωνία ήταν ρωσικός, ενώ Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν κινούνταν στο ίδιο μήκος κύματος.