Ο κόμπος έφτασε στο χτένι κατά τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος πιθανότατα θεωρεί ότι η κλεψύδρα για την ανοχή του ΝΑΤΟ στη Ρωσία άδειασε μετά τους πυραύλους που προσγειώθηκαν σε πολωνικό έδαφος, στο χωριό Πρζεβόντοφ, με θύμα δύο κατοίκους του. 

Μίλησε για νέα συστήματα αεράμυνας προς τη χώρα του, σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, ενώ ζήτησε να γίνει Σύνοδος Κορυφής του NATO παρουσία της Ουκρανίας, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την απάντηση στη Ρωσία, που κατά τον ίδιο πρέπει να είναι σκληρή. 

Η ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα

«Η Ουκρανία επιβεβαιώνει την πλήρη αλληλεγγύη της στην Πολωνία και είναι έτοιμη να παράσχει κάθε απαραίτητη υποστήριξη. Η συλλογική απάντηση στις ρωσικές ενέργειες πρέπει να είναι σκληρή και με αρχές. Μεταξύ των άμεσων ενεργειών: μια σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή της Ουκρανίας για τη δημιουργία περαιτέρω κοινών δράσεων που θα αναγκάσουν τη Ρωσία να αλλάξει πορεία αναφορικά με την κλιμάκωση, παρέχοντας στην Ουκρανία σύγχρονα αεροσκάφη όπως F-15 και F-16, καθώς και συστήματα αεράμυνας, ώστε να αναχαιτίσουμε τυχόν ρωσικούς πυραύλους. Σήμερα, η προστασία των ουρανών της Ουκρανίας σημαίνει προστασία του ΝΑΤΟ».