Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ «ύψωσε το ανάστημά του» έχοντας απέναντι τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της G20, που διεξάγεται στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Ειδικότερα, ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έστελνε το μήνυμά του στη διεθνή σκηνή, μέσω βιντεοκλήσης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη, εάν η Ρωσία δεν δώσει πίσω όλα τα ουκρανικά εδάφη που έχει προσαρτήσει, ο Σούνακ τα είπε «έξω από τα δόντια» μπροστά στον Λαβρόφ.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», για πρώτη φορά ένας Βρετανός πρωθυπουργός έρχεται αντιμέτωπος με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Κρεμλίνου, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Σούνακ διεμήνυσε στον Σεργκέι Λαβρόφ ότι το «καθεστώς Πούτιν» έχει μετατρέψει τη Ρωσία σε διεθνή «παρία», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου θα στηρίξει την Ουκρανία «για όσο χρειαστεί».

«Είναι «αξιοσημείωτο που ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να μην παραστεί στη σύνοδο κορυφής αυτοπροσώπως», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρίσι Σούνακ και πρόσθεσε: «Οι χώρες δεν πρέπει να εισβάλουν στους γείτονές τους, δεν πρέπει να επιτίθενται στους πολίτες και δεν πρέπει να απειλούν με τη χρήση πυρηνικών».