Τεράστιες διαστάσεις έλαβε το θέμα της υγείας του Ρώσου ΥΠΕΞ μετά τις πληροφορίες που τον ήθελα να έχει υποστεί καρδιακό επεισόδιο στο Μπαλί.

Παρότι η είδηση διαψεύστηκε από επίσημα χείλη στη συνέχεια ήρθε και ένα βίντεο στο οποίο ο Σεργκέι Λαβρόφ, εμφανίζεται χαλαρός στο ξενοδοχείο που διαμένει η ρωσική αποστολή.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», ο 72χρονος Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς Ινδονήσιων αξιωματούχων ότι νοσηλεύτηκε στο Μπαλί, λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην Ινδονησία, για να εκπροσωπήσει τη χώρα του στη Σύνοδο Κορυφής των G20.

Το θέμα της υγείας του Λαβρόφ πήτε μεγάλη έκταση, ωστόσο, οι χρήστες των social media, κοιτάζοντας με ιδιαίτερη προσοχή την casual περιβολή του, διαπίστωσαν ότι, ο έμπιστος του Πούτιν είναι μεγάλος θαυμαστής της αμερικάνικης τεχνολογίας αλλά και της μόδας.

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, ο Λαβρόφ, ο οποίος εκπροσωπεί το όραμα του Πούτιν για μια ισχυρή, ανεξάρτητη Ρωσία, φοράει αμερικανικό ρολόι, χρησιμοποιεί αμερικανικό κινητό και «υποκλίνεται» στη μόδα «made in USA». «Το μπλουζάκι του Λαβρόφ, δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην εικόνα των ανδρών που δοξάζει ο Πούτιν στις ομιλίες του» επισημαίνει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Είναι γνωστό ότι ο Ζαν Μισέλ Μπασκιά κοιμόταν με γυναίκες αλλά και με άνδρες».
_________
Ωστόσο, στις επίσημες εμφανίσεις του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προτιμάει τα κοστούμια του οίκου υψηλής μόδας «Loro Piana». Κάθε κοστούμι κοστίζει πάνω από 10.000 ευρώ.



Νωρίτερα, το Associated Press επικαλούμενο Ινδονήσιους αξιωματούχους, μετέδωσε ότι υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο μετά την άφιξή του στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου είχε μεταβεί για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G-20), κάνοντας λόγο για καρδιακό περιστατικό.

Ο Λαβρόφ αντέδρασε άμεσα. Η εκπρόσωπός του χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «ψεύτικα» και έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που τον απεικονίζει να κάθεται στη βεράντα του ξενοδοχείου στο Μπαλί, με καλοκαιρινή διάθεση. Μόνο που οι χρήστες του Διαδικτύου παρατήρησαν ότι η φωτογραφία του Λαβρόφ δεν συνάδει με το μήνυμα που θέλει να περάσει στη Δύση ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου.