Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Άντριου, έχει βρεθεί εδώ και χρόνια στο «μάτι του κυκλώνα» εξαιτίας των επαφών του με τον παιδεραστή μεγαλοεπενδυτή Τζέφρι Επστάιν, ενώ το όλο θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις μετά την προσφυγή που έχει καταθέσει στα αμερικανικά δικαστήρια η Virginia Giuffre, κατηγορώντας τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση το 2001, όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Σύμφωνα με την «Daily Maii», τελικά ο πρίγκιπας Άντριου και η Virginia Giuffre τα «βρήκαν» εξωδικαστικά και η 38χρονη σήμερα Αμερικανίδα δηλώνει ότι «ίσως έκανε λάθος» όταν τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση. Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η υπόθεση πλέον έχει κλείσει, φαίνεται να έχει δημιουργήσει στον πρίγκιπα Άντριου την διάθεση να «αγωνιστεί» για την επιστροφή του, καθώς πιστεύει ότι αυτό είναι ακόμη δυνατόν.

«Όλα έχουν αλλάξει και ο Άντριου είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί», δηλώνει χαρακτηριστικά πηγή από το περιβάλλον του πρίγκιπα, σύμφωνα με την «Daily Mail».

Από το Μπάκιγχαμ, πάντως, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση ο πρίγκιπας Άντριου να βγει και πάλι στο προσκήνιο. Σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις των υπόλοιπων γαλαζοαίματων, ο 62χρονος φαίνεται να μη συμμετέχει.
Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει ξεκαθαρίσει από την πλευρά του στον πρίγκιπα Άντριου ότι δεν θα αλλάξει κάτι με τις δημόσιες εμφανίσεις του και τις υποχρεώσεις του ως μέλους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και ότι θα παραμείνει στην αφάνεια. Γεγονός που έχει στεναχωρήσει ιδιαίτερα τον 62χρονο γαλαζοαίματο…