Αν και οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, λόγω των ενδιάμεσων εκλογών, ωστόσο η χώρα βρίσκεται στο πόδι και για ακόμη έναν λόγο, που δεν είναι άλλος από το τζάκποτ του Powerball.

Οι Αμερικανοί περιμένουν με αγωνία να γίνει η κλήρωση που δίνει το εκπληκτικό ποσό των 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία του παιχνιδιού.

Η κλήρωση του φετινού Powerball έχει καθυστερήσει και όπως ανακοίνωσε η εταιρία που διαχειρίζεται τα λαχεία, ο λόγος είναι ότι χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

«Το Powerball έχει αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας που πρέπει να πληρούν και οι 48 λοταρίες προτού πραγματοποιηθεί μια κλήρωση», έγραψε στο Twitter η εταιρία.

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει εκτιμώμενος χρόνος για την κλήρωση», πρόσθεσε.

Η τελευταία φορά που κάποιος κέρδισε το τζάκποτ του Powerball ήταν στις 3 Αυγούστου, όταν ένας τυχερός στην Πενσυλβάνια κέρδισε περίπου 206,9 εκατομμύρια δολάρια. Από τότε, το τζάκποτ του Powerball μεγάλωνε συνεχώς και έφτασε τα 1,9 δισ. δολάρια.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 2 δολάρια και ο νικητής μπορεί να επιλέξει είτε μια εφάπαξ πληρωμή, που υπολογίζεται για αυτό το τζάκποτ στα 929 εκατομμύρια δολάρια, είτε να επιλέξει να πληρωθεί σε δόσεις για 29 χρόνια. Οι περισσότεροι νικητές επιλέγουν την εφάπαξ πληρωμή.