Ένας άνδρας από την Αλαμπάμα παρίστανε τον φοιτητή του Πανεπιστημίου Stanford. Σύμφωνα με υπαλλήλους του Πανεπιστημίου και δημοσιεύματα, έμενε σε διάφορες εστίες της πανεπιστημιούπολης και συναναστρεφόταν με τη φοιτητική κοινότητα για σχεδόν ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα, ο William Curry, απόφοιτος λυκείου του 2021 από το Μπέρμιγχαμ, αποβλήθηκε από την πανεπιστημιούπολη την Πέμπτη, αφού φέρεται να έκλεψε μια τηλεόραση από τη φοιτητική εστία Crothers Hall, όπου είχε κάνει κατάληψη στο υπόγειο για αρκετές εβδομάδες, ανέφερε η εφημερίδα Stanford Daily.

Το πανεπιστήμιο τον είχε απομακρύνει στο παρελθόν αρκετές φορές από την πανεπιστημιούπολη, αλλά ο Curry συνέχισε να επιστρέφει, έχοντας μάλιστα, την ευχέρεια να αποκτά πρόσβαση σε αρκετές εστίες, ανέφερε η φοιτητική εφημερίδα.

Είχε παρενοχλήσει τουλάχιστον έναν φοιτητή

Σύμφωνα με δηλώσεις φοιτητών στην εφημερίδα, ο Curry, ο οποίος εμφανιζόταν ως δευτεροετής φοιτητής παραϊατρικών επαγγελμάτων, έζησε σε τουλάχιστον πέντε φοιτητικές εστίες από το φθινόπωρο του 2021 μέχρι και την απομάκρυνσή του την περασμένη εβδομάδα. Οι φοιτητές έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι ο άνδρας είχε εισβάλει σε δωμάτια εστιών και είχε παρενοχλήσει τουλάχιστον έναν φοιτητή.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε στην Statesman Journal ότι ο Curry αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ασφάλεια της πανεπιστημιούπολης τον Δεκέμβριο του 2021. Οι διοικητικοί υπάλληλοι προσπάθησαν πολλές φορές να τον απομακρύνουν, αλλά καμία από αυτές δεν τον απέτρεψε πραγματικά.

Οι υπάλληλοι του Stanford δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν μέχρι την περασμένη Πέμπτη, όπου τον απομάκρυναν από την πανεπιστημιούπολη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Dee Mostofi.

Τα «κενά» στο πρωτόκολλο

Ο καταγόμενος από την Αλαμπάμα κατάφερε να παρακάμψει τα πρωτόκολλα του πανεπιστημίου που έχουν στόχο να αποτρέπουν την είσοδο «εισβολέων» στις φοιτητικές εστίες.

«Η επιμονή και η ικανότητα του κ. Curry να ενσωματώνεται στη φοιτητική μας κοινότητα κατέστησαν σαφές ότι υπάρχουν κενά σε αυτά τα πρωτόκολλα», δήλωσε ο Dee Mostofi. «Θα προβούμε αμέσως σε επανεξέταση για να διασφαλίσουμε ότι οι διαδικασίες μας δεν θα επιτρέψουν να ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό».

Ο Curry φέρεται να επινόησε τουλάχιστον δύο ιστορίες. Στη μία, ισχυρίστηκε ότι ήταν νέος παίκτης της ανδρικής ομάδας στίβου του Stanford. Σε μια άλλη, είπε ότι ήταν φοιτητής που είχε κάνει μεταγραφή από το Duke.

Μάλιστα, είχε δημιουργήσει και προφίλ στο Tinder που τον εμφάνιζε ως φοιτητή του Stanford της τάξης του 2025. Έβγαινε με τουλάχιστον μία φοιτήτρια του Stanford, η οποία είπε ότι την παρενόχλησε μετά τον χωρισμό τους.

«Φαινόταν ότι ήταν φίλος των ποδοσφαιριστών. Έτσι, όποτε τον βλέπαμε τον αφήναμε να μπει μέσα γιατί ήταν σαν να γνώριζε κόσμο», δήλωσε ένας φοιτητής στην Daily.

Με πληροφορίες από New York Post