Η πρώτη γεμάτη εβδομάδα του Ρίσι Σούνακ ως πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγο και τον σκύλο τους. Η μέρα ξεκίνησε με την πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας να ανοίγει και να βγαίνουν ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Αξάτα Μούρτι με τα φλας των φωτογράφων να παίρνουν «φωτιά». Άλλωστε αυτή ήταν η πρώτη κοινή εμφάνιση του πρωθυπουργικού ζεύγους μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Σούνακ.


 Στην προσπάθειά του να ρίξει 20 λίρες στο κουτάκι για την Poppy Day, την μέρα ανάμνησης όλων των Βρετανών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, έδειξε να δυσκολεύεται αλλά στο τέλος τα κατάφερε. Ήταν τέτοιο το άγχος του που στη συνέχεια του έπεσε η παπαρούνα από τα χέρια που προοριζόταν για την σύζυγό του. Ωστόσο τα κατάφερε και την τοποθέτησε στο πέτο της συζύγου του, ενώ στη συνέχεια εκείνη με τη σειρά της έκανε το ίδιο σε εκείνον.

 Μαζί με το πρωθυπουργικό ζεύγος έκανε την πρώτη του εμφάνιση και το σκυλάκι της οικογένειας. Ο λόγος για ένα θηλυκό fox red labrador retriever που ακούει στο όνομα Nova. Ο κ. Σούνακ έσκυψε και έβαλε μία παπαρούνα στο κολάρο της και στη συνέχεια της έδωσε μία λιχουδια.

Η επιστροφή των Σούνακ στην Ντάουνινγκ Στριτ ολοκληρώθηκε το Σάββατο λίγους μήνες μετά την αποχώρησή τους από τον αριθμό 11 (η κατοικία του υπουργού Οικονομικών). Σημειώνεται πως το κουτάβι έφτασε στο νούμερο 11, τον Ιούνιο του 2022, καθώς οι δύο κόρες του κ. Σούνακ του ζητούσαν να αποκτήσουν σκύλο καθώς συμπάθησαν με την πρώτη ματιά τον σκύλο του Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με πηγές το 17 μηνών κουτάβι δείχνει να έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο κοτόπουλο ενώ του άρεσε να κοιμάται πάνω στα «κόκκινα κουτιά».