Ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο, έπειτα από την επίθεση με σφυρί που δέχτηκε στο σπίτι του τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο άνδρας που επιτέθηκε στον Πολ Πελόζι, προσπάθησε να τον δέσει «μέχρι να επιστρέψει η Νάνσι στο σπίτι», αναφέρουν δύο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση. Όταν έφτασε η αστυνομία, ο δράστης έλεγε ότι «περιμένει τη Νάνσι».

Η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ βρισκόταν στην Ουάσιγκτον όταν ο 82χρονος Πολ Πελόζι δέχτηκε τη βάναυση επίθεση. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Zuckerberg του Σαν Φρανσίσκο και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο, ανέφερε το NBC News. Το γραφείο της προέδρου είπε ότι αναμένεται να αναρρώσει.

Ο δράστης προσπάθησε να δέσει τον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο, ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε ως ο 42χρονος Ντέιβιντ Ντεπάπε. Βρίσκεται υπό κράτηση στη φυλακή της κομητείας του Σαν Φρανσίσκο και τον βαραίνουν πολλές κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση με θανατηφόρο όπλο, κακοποίηση ηλικιωμένου και πολλά άλλα κακουργήματα.

Ο Ντεπάπε μπήκε στην κατοικία της Πελόζι από μια συρόμενη γυάλινη πόρτα στο πίσω μέρος του σπιτιού. Εναέρια πλάνα δείχνουν σπασμένα γυαλιά σε μια από τις πόρτες του κτιρίου.

Στόχος του δράστη ήταν η Νάνσι Πελόζι, αλλά όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον σύζυγό της τον ρώτησε φωνάζοντας: «Πού είναι η Νάνσι; Πού είναι η Νάνσι;». Ο Ντεπάπε προσπάθησε να δέσει τον Πολ Πελόζι «μέχρι να φτάσει η Νάνσι στο σπίτι». Και όταν, αντί για την πρόεδρο της Βουλής, στο σπίτι έφτασε η αστυνομία, ο ύποπτος είπε: «Περιμένω τη Νάνσυ», αναφέρει το CNN.

Ο δράστης επιτέθηκε βίαια στον Πελόζι με σφυρί

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, Γουίλιαμ Σκοτ, ​​ανέφερε ότι υπήρξε κάποιου είδους αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών με ένα σφυρί. Όμως δεν ήταν ξεκάθαρο σε ποιον ανήκει το σφυρί, αν δηλαδή το έφερε μαζί του ο Ντεπάπε ή αν το είχε ο Πολ Πελόζι για λόγους άμυνας.

Ο Σκοτ ​​είπε ότι όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι, «παρατήρησαν τον Πελόζι και τον ύποπτο να κρατούν και οι δύο ένα σφυρί. Ο ύποπτος τράβηξε το σφυρί από τον κ. Πελόζι και του επιτέθηκε βίαια με αυτό. Οι αστυνομικοί μαντιμετώπισαν αμέσως τον ύποπτο, τον αφόπλισαν, τον συνέλαβαν, ζήτησαν βοήθεια και παρείχαν ιατρική βοήθεια».

Σύμφωνα με έρευνα της Daily Mail στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ντεπάπε, ο δράστης φέρεται να δημοσίευε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την προέλευση της πανδημίας της Covid-19, με την εγκυρότητα των εκλογών του 2020 και την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Η επίθεση στον Πολ Πελόζι σημειώθηκε στις 2:27 π.μ. της Παρασκευής στο ακίνητο των 6 εκατομμυρίων δολαρίων του ζευγαριού σε χλιδάτη γειτονιά του Σαν Φρανσίσκο.