Viral στο διαδίκτυο αρχίζει να γίνεται ένας... σκύλος, ο οποίος σε φωτογραφίες στα social media εμφανίζεται με... μπλε γλώσσα μέσα σε ένα αυτοκίνητο, με αρκετούς χρήστες -δικαιολογημένα -να αναρωτιούνται τι ακριβώς του συνέβη.

Την απάντηση έδωσε μιλώντας στο thedodo.com η ιδιοκτήτρια της Λίλι. Όπως περιέγραψε η Rhonda Meeks, πριν από μερικές ημέρες σταμάτησε με το αυτοκίνητό της σε ένα παντοπωλείο στις ΗΠΑ προκειμένου να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό. Στάθμευσε το όχημά της απ' έξω και άφησε την Λίλι μέσα να την περιμένει.

Ωστόσο, μόλις γύρισε παρατήρησε πως η γλώσσα του σκύλου ήταν ολοκληρωτικά μπλε... Όπως περιέγραψε στην ιστοσελίδα που ασχολείται αποκλειστικά με ιστορίες ζώων και συμβουλές για την φροντίδα τους, στην αρχή ξέσπασε σε γέλια, αφού αμέσως αντιλήφθηκε γιατί η γλώσσα της Λίλι «μεταμορφώθηκε».

Πώς βάφτηκε τελικά μπλε η γλώσσα του σκύλου;

yjygt

Όπως είπε η ιδιοκτήτρια του σκύλου, είχε αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο στη θήκη για τα ποτήρια ένα ποτό σε μπλε χρώμα με τριμμένο πάγο. Αυτό φαίνεται πως κίνησε την περιέργεια της Λίλι, η οποία αφού αφαίρεσε το καπάκι άρχισε να γλείφει τον πάγο με αποτέλεσμα η γλώσσα της να γίνει... μπλε.

Σύμφωνα με το thedodo.com η ζάχαρη του συγκεκριμένου ποτού δεν είναι τοξική για τα σκυλιά, ωστόσο η υπερβολική ζάχαρη ή γλυκαντική ουσία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, οπότε είναι καλύτερο να αποφεύγεται.

«Αγαπάει τον πάγο, κάθε φορά που κάποιος από εμάς πηγαίνει στο ψυγείο, πηδάει και τρέχει προς τα εκεί», καταλήγει η Meeks, λύνοντας το μυστήριο με την μπλε γλώσσα του σκύλου της.