Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία, καθώς μια θανατηφόρα ασθένεια εμφανίζεται στα περιστέρια και τα μετατρέπει σε «ζόμπι».

 Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας φοβούνται ότι η ασθένεια θα μεταδοθεί γρήγορα στα πουλιά της χώρας, ενώ για την ώρα έχει εμφανιστεί στο Τζέρσεϊ, όπου αρκετά από τα μολυσμένα πτηνά έχουν θανατωθεί.

 Καταφύγια ζώων έχουν προειδοποιήσει για το ξέσπασμα της ιογενούς ασθένειας, η οποία είναι «πάντα θανατηφόρα» και σημαίνουν συναγερμό για τα φρικτά συμπτώματα που προκαλεί.

 Πρόκειται για την ασθένεια που ονομάζεται ψευδοπανώλη των πτηνών ή ασθένεια του Νιουκάστλ και προκαλείται από έναν παραμυξοϊό. Τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα περιστέρια που μολύνονται με την ασθένεια αυτή περιλαμβάνουν την απώλεια βάρους, έντονη διάρροια με χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα, την αδυναμία πτήσης και κίνησης, το τρέμουλο των φτερών αλλά και το στρίψιμο του λαιμού σε εντελώς ασυνήθιστες γωνίες.

 Ο ιός δεν είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους, αλλά στα πτηνά είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρος και δεν υπάρχει θεραπεία -τα πτηνά πεθαίνουν μέσα σε λίγες ημέρες.