Συγκρότημα διαμερισμάτων της πόλης Μικολάιφ, που ελέγχεται από την Ουκρανία, υπέστη καταστροφές, μετά την εκτόξευση πυραύλων από τις ρωσικές δυνάμεις και την επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Το πλήγμα στην πόλη, που διαθέτει ναυπηγεία και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της γραμμής του μετώπου της Χερσώνας, πραγματοποιήθηκε, ενώ η Ρωσία έδινε εντολή σε 60.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιφέρεια «για να σώσετε τη ζωή σας», όπως ανέφερε, από την ουκρανική αντεπίθεση.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, συζήτησε την «ταχέως επιδεινούμενη κατάσταση» σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Συνομιλίες

Ο ίδιος μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, για δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες. Παράλληλα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως ο Όστιν είπε στον Σοϊγκού πως «απορρίπτει κάθε πρόσχημα για ρωσική κλιμάκωση». Χωρίς να δώσει στοιχεία, ο Σοϊγκού είπε πως η Ουκρανία μπορεί να κλιμακώσει την κατάσταση χρησιμοποιώντας μια «βρώμικη βόμβα», δηλαδή συμβατικά εκρηκτικά με ραδιοενεργό υλικό.

Το χθεσινό πυραυλικό πλήγμα στο Μικολάιφ κατέστρεψε τον επάνω όροφο του συγκροτήματος διαμερισμάτων, γεμίζοντας θραύσματα και συντρίμμια μια πλατεία και γειτονικά κτίρια, είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς. Δεν καταγράφηκαν θύματα.