Η Ουκρανία θέλει πίσω τον Μπόρις Τζόνσον και τα σχόλια στο Τwitter έρχονται το ένα μετά το άλλο για μια πιθανή επιστροφή στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να εγκατέλειψε τον πρωθυπουργικό θώκο πρόσφατα, αλλά ένα σενάριο επικής επιστροφής, σαν ήρωας της μυθολογίας για να βγάλει το φίδι από την τρύπα, πρέπει να είναι παραπάνω από ελκυστικό για τον πρώην ηγέτη των Συντηρητικών, λάτρη του δράματος.

Η χθεσινή παραίτηση της Βρετανής πρωθυπουργού, Λιζ Τρας- μόλις 6 βδομάδες από την εκλογή της, επισφράγισε την ταραχώδη περίοδο στην οποία βρίσκεται η βρετανική πολιτική σκηνή.

O πρώην πρωθυπουργός μπορεί να μην έχει πάρα πολλούς συμμάχους στο εσωτερικό της χώρας καθώς του χρεώνουν την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχει βρεθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά στην Ουκρανία έχει την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης.

Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνει επίσημος λογαριασμός στο twitter που προχώρησε σε μια χιουμοριστική ανάρτηση στήριξης στον Τζόνσον αν και την κατέβασε μετά από κάποια ώρα, προφανώς συνειδητοποιώντας ότι ενώ καλά καλά δεν έχει αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία, δεν θα ήταν φρόνιμο να πάρουν θέση οι Ουκρανοί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Τζόνσον είχαν μια ιδιαίτερα στενή σχέση κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην πρωθυπουργού, κυρίως λόγω της ειλικρινούς υποστήριξής του προς την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή. Ο Τζόνσον επικέντρωσε μεγάλο μέρος της εξωτερικής του πολιτικής στη στήριξη της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή.