Οι 44 μέρες της Λιζ Τρας στον πρωθυπουργικό θώκο του Ηνωμένου Βασιλείου, ίδιες με εκείνες του... Μπράιαν Κλαφ στον πάγκο της Λιντς το 1974, που οδήγησαν τον Βρετανό συγγραφέα Ντέιβιντ Πις να γράψει το βιβλίο «Damned United», είναι το απόλυτο ρεκόρ βραχύβιας θητείας. Η διαφορά είναι διπλάσια από τον αμέσως επόμενο, που είναι ένας φιλέλλην ολκής: ο Τζορτζ Κάνινγκ, ο πρώτος πολιτικός που είπε τη λέξη ανεξαρτησία για την Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 1820. Οι Έλληνες τον τίμησαν, δίνοντας το όνομά του σε πλατεία στην Αθήνα. 

Ο Κάνινγκ, τότε υπουργός Εξωτερικών, ανέλαβε την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου τον Απρίλιο του 1827, παρ' όλα αυτά έμεινε μόλις 118 μέρες πρωθυπουργός, αφού επλήγη θανάσιμα από πνευμονία ή φυματίωση και πέθανε στις 8 Αυγούστου του ίδιου έτους. 
canning
Ο Τζορτζ Κάνινγκ

Οι υπόλοιποι που έμειναν λιγότερο από ένα χρόνο πρωθυπουργοί στη Βρετανία παρατίθενται κάτωθι. 

Φρέντερικ Τζον Ρόμπινσον: 143 ημέρες

frederick_john_robinson
Ο Φρέντερικ Τζον Ρόμπινσον

Ο Viscount Goderich, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Φρέντερικ Τζον Ρόμπινσον, διαδέχθηκε τον Κάνινγκ, αλλά πάλεψε να συγκρατήσει έναν ταραχώδη συνασπισμό και, με την εμπιστοσύνη του βασιλιά σε αυτόν να εξασθενεί, παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 1828 στον πέμπτο μήνα της θητείας του.

Άντριου Μπόναρ Λο: 209 ημέρες

Andrew_Bonar_Law
Ο Άντριου Μπόναρ Λο

Ο Λο αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Μάιο του 1923 καθώς ο καρκίνος του λάρυγγα από τον οποίο έπασχε βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο και τον δυσκόλευε στις ομιλίες του στο Κοινοβούλιο. Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός πέθανε λιγότερο από έξι μήνες αργότερα.

Ο Κόμης του Ντέβονσαϊρ: 225 ημέρες

Cavendish

Ο Ουίλιαμ Κάβεντις, ο 4ος δούκας του Ντέβονσαϊρ, ένας Ουίγος, θεωρήθηκε de facto πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια μιας προσωρινής κυβέρνησης και παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 1757.

Ο Κόμης του Σέλμπουρν: 265 ημέρες

william_petty
Ο Γουίλιαμ Πέτι

Ο γεννημένος στο Δουβλίνο Ουίλιαμ Πέτι, ο 2ος κόμης του Σέλμπουρν, ήταν στην εξουσία όταν υπογράφηκε η Συνθήκη των Παρισίων με την οποία τερματίστηκε ο Αμερικανικός Πόλεμος Ανεξαρτησίας. Παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 1783, πιεσμένος από την αντιπολίτευση μετά από διαμάχη με τους συναδέλφους του για τις μεταρρυθμίσεις.

Ο κόμης του Μπιούτ: 317 ημέρες

Jon_Stewart
Ο Τζον Στιούαρτ

Ο Τζον Στιούαρτ, 3ος κόμης του Μπιούτ, ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός από τη Σκωτία μετά τις Πράξεις της Ένωσης το 1707. Ήταν δάσκαλος του πρίγκιπα Τζορτζ, αργότερα Γεωργίου Γ' και ανελίχθηκε χάρη στις σχέσεις του με τα Ανάκτορα. Ωστόσο, έπεσε σε δυσμένεια ιδιαίτερα μετά από ένα αντιδημοφιλή φόρο για τον μηλίτη και παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 1763.