Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες στις οποίες ο προερχόμενος από το κίνημα Combat Brotherhood, Pavel Firsov επιδεικνύει σε παιδιά νηπιαγωγείου ένα AK - 47 και έναν εκτοξευτή χειροβομβίδων. Μάλιστα ο Firsov, που είναι μέλος κινήματος που υποστηρίζει το Κρεμλίνο όπως φαίνεται και στα στιγμιότυπα, είναι ντυμένος με στολή παραλλαγής.

Τα μικρά παιδιά στο Κορόλεφ κοντά στη Μόσχα διδάχθηκαν τις «ιδιότητες που διακρίνουν έναν αληθινό υπερασπιστή της πατρίδας». Ο Firsov είναι  «βετεράνος των στρατιωτικών επιχειρήσεων» και παραδίδει τακτικά στρατιωτικά μαθήματα σε μεγαλύτερα παιδιά.

Τα σχόλια στα social media

Ωστόσο η επίδειξη δεν φαίνεται να άρεσε σε πολλούς χρήστες των social media οι οποίοι σχολίασαν το συγκεκριμένο γεγονός. «Κατάλαβα καλά ότι ένας μαχητής έφερε ένα πολυβόλο και έναν εκτοξευτή χειροβομβίδων στο νηπιαγωγείο;» διερωτήθηκε κάποιος, ενώ ένας άλλος σχολίασε πως «όταν ήμουν σε αυτή την ηλικία ήρθε ο παππούς κάποιου φορώντας μετάλλια και μας είπε ότι ο πόνος είναι τρομακτικός. Μας είπε πόσο υπέροχο πράγμα είναι η νίκη και θα πρέπει να αγαπάμε την παγκόσμια ειρήνη. Δεν θυμάμαι τίποτε για όπλα. Τώρα λένε σε χαρούμενα παιδάκια πως να χρησιμοποιούν όπλα για να σκοτώσουν τους κακούς ανθρώπους».

Παράλληλα υπήρξαν και εκείνοι που είπαν ότι είναι σοκαρισμένοι ενώ κάποιος άλλος μίλησε για εκφυλισμό. Μάλιστα ένας γονέας το παιδί του οποίου πηγαίνει στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο υποστήριξε οργισμένος πως «δεν μας ενημέρωσε κανείς. Ήμασταν τυχεροί που το παιδί μας εκείνη την μέρα δεν πήγε στο νηπιαγωγείο».

Στον αντίποδα υπήρξε και κάποιος που υπεραμύνθηκε της παρουσίασης. «Είναι καλύτερα ένας μαχητής που εύχεται το καλό για τα παιδιά να φέρει ένα πολυβόλο και έναν εκτοξευτή στο νηπιαγωγείο παρά ένας τρομοκράτης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος κάποιος άλλος δήλωσε ότι είναι «απαίσιο» να δείχνεις όπλα στα παιδιά και συμπλήρωσε πως «ο νόμος λέει ότι δεν επιτρέπεται η εμπλοκή παιδιών σε στρατιωτική προπαγάνδα. Είναι απαραίτητο να αναφερθεί αυτή η παράβαση στην εισαγγελία».

Δείτε το βίντεο