Σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από τον νέο υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος ανατρέπει σχεδόν όλα τα φορολογικά μέτρα στον μίνι προϋπολογισμό που είχε ανακοινώσει ο προκάτοχός του Κουάσι Κουαρτένγκ.

Σε δηλώσεις του, ο Τζέρεμι Χαντ ανακοίνωσε ότι ο βασικός συντελεστής φόρου εισοδήματος παραμένει στις 20% επ' αόριστον και καταργούνται τα σχέδια να μειωθεί στο 19% τον Απρίλιο.

Οι φορολογικές αλλαγές, όπως είπε, θα συγκεντρώσουν 32 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως σε επιπλέον έσοδα.

Σε μία προσπάθεια να βάλει τέλος στην κατρακύλα της αγοράς ομολόγων που προκάλεσαν τα προηγούμενα σχέδια της κυβέρνησης Τρας, τόνισε ότι το πλαφόν στις τιμές ενέργειας της κυβέρνησης θα διαρκέσει μόνο μέχρι τον Απρίλιο, και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους για να βοηθήσει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

Σχεδιάζει μείωση των λογαριασμών του ρεύματος

«Δεν είναι σωστό να δανειζόμαστε για να χρηματοδοτήσουμε αυτή τη μείωση φόρων. Το επιτόκιο θα παραμείνει επ' αόριστον στις 20% έως ότου οι οικονομικές συνθήκες επιτρέψουν τη μείωση του», τόνισε και πρόσθεσε:
«Θα συνεχίσουμε με την κατάργηση της εισφοράς στον τομέα της υγείας και την κοινωνική περίθαλψη, τις μεταρρυθμίσεις εκτός μισθοδοσίας, το νέο πρόγραμμα αγορών χωρίς ΦΠΑ για επισκέπτες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και το πάγωμα των συντελεστών του φόρου αλκοόλ».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να μειώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, που δεν κατονομάζεται.