Ο άνθρωπος της Σινδόνης αποτελεί έκθεμα στον καθεδρικό ναό της Σαλαμάνκα σε μια έκθεση, με τίτλο «ο Μυστηριώδης Άνθρωπος».

Ειδικότερα, αποτελεί μια ρεαλιστική αναδημιουργία του σώματος του Ιησού Χριστού, μετά τον θάνατό του.

Με πληγές σε όλο το σώμα, το πρόσωπο πρησμένο και τα μαλλιά ποτισμένα στο αίμα, το έκθεμα φέρει παρόμοια τραύματα με αυτά που περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν περίπου 15 χρόνια έρευνας και κατασκευής, προκειμένου να επιτευχθεί το σοκαριστικό αυτό αποτέλεσμα του βασανισμένου σώματος.

Από τις 13 Οκτωβρίου η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό ξεκινώντας από τη Σαλαμάνκα της Ισπανίας, η οποία φημίζεται για τον τρόπο που τιμά τα Πάθη του Χριστού κάθε Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο στόχος, όπως εξηγεί χαρακτηριστικά ο Francisco Moya, διευθύνων σύμβουλος της ArtiSplendore, της εταιρείας που έχει αναλάβει την έκθεση, είναι το έργο να φτάσει επίσης στο Τορίνο, την πόλη της Σινδόνης, στη Λισαβόνα για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας του 2023, «και ελπίζουμε επίσης στη Ρώμη για το Ιωβηλαίο του 2025».

«Υποστηρίξαμε αυτήν την πρωτοβουλία από την αρχή», δήλωσε ο επίσκοπος της Σαλαμάνκα, José Luis Retana Gozalo, σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, τονίζοντας πως «τώρα τα μάτια μας μπορούν πραγματικά να δουν τι ήταν το Πάθος και ο Πόνος του Χριστού».