Εν είδει αντίστροφης μέτρησης παίζει στο youtube ένα βίντεο ζωντανά, μια υπερπαραγωγή από την «Daily Star», που θέτει ένα ερώτημα το οποίο είναι πρακτικό και φιλοσοφικό την ίδια στιγμή: «Μπορεί η Λιζ Τρας να αντέξει περισσότερο από ένα μαρούλι;»

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας βρίσκεται υπ’ ατμόν, τουλάχιστον για τα βρετανικά media, τα οποία έχουν φυσικά γράψει ότι δεν θα αντέξει πολύ. Οι «Times» του Λονδίνου, μόλις την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, δημοσίευσαν πως η εκδίωξη της Τρας από την Ντάουνινγκ Στριτ είναι θέλημα και των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος,

Ο Τζέρεμι Χαντ, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, έγινε ο τρίτος υπουργός Οικονομικών για το 2022, καθώς αποπέμφθηκε ο Κουάζι Κουάρτενγκ.

Η «Daily Star» έφερε το τρολ στην κατάσταση που επικρατεί στη Βρετανία, καθώς έχει βάλει το βίντεο που δείχνει τη Λιζ Τρας και ένα μαρούλι, με την ερώτηση ποιος θα αντέξει περισσότερο. Εκπέμπει από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι το μαρούλι μπορεί να αντέξει δέκα μέρες εκτός ψυγείου. Στις 18:30 το απόγευμα της Παρασκευής σχεδόν 2.000 άνθρωποι ήταν συνδεδεμένοι με τη… live μετάδοση, ενώ υπάρχει ένα μπάνερ από κάτω, στο οποίο περνά μια έκτακτη είδηση, που αναφέρει «ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Λιζ Τρας δεν παραιτήθηκε (ακόμα)».