Σε εξέλιξη βρίσκεται ακροαματική διαδικασία που γίνεται στην Βουλή των Αντιπροσώπων, σχετικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021 και έρχονται στο «φως» συνεχώς κι άλλα στοιχεία. 

Ένα από τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτονται δείχνει τον Ρότζερ Στόουν, στενό συνεργάτη του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, να «καλεί» τους υποστηρικτές του να προβούν σε πράξεις βίας, αφού οι εκλογές είχαν χαθεί.

Βίντεο, το οποίο ήρθε στην κατοχή της Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση και «καίει» τον Στόουν, με την Λιζ Τσέινι να αναφέρει πως ο Τραμπ πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6 Γενάρη του 2021, σχολιάζοντας πως «ήταν ο βασικός υπαίτιος» και ότι «τίποτα δεν θα είχε γίνει χωρίς αυτόν».

Ο Στόουν, φέρεται να πρότεινε στον Τραμπ να ανακοινώσει τη νίκη του πριν βγουν τα αποτελέσματα των εκλογών, σε βίντεο που προβλήθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, με την επιτροπή να ελέγχει αν τα όσα είπε έπαιξαν ρόλο στο να γίνουν οι επιθέσεις στο Καπιτώλιο.

Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρον έχει και η μαρτυρία του Ρεπουμπλικάνου Ανταμ Κίνσινγκερ για το βράδυ των εκλογών.

«Ο πρόεδρος Τραμπ ήξερε ότι έχει χάσει τις εκλογές. Αλλά επέλεξε να αγνοήσει τα δικαστήρια, την δικαιοσύνη, την ηγεσία της εκστρατείας του, ακόμη και τους συμβούλους του, για να προσπαθήσει να αντιστρέψει το αποτέλεσμα με μη νόμιμο τρόπο».