Την έναρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ζήτησε ο ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν.

«Η κατάπαυση του πυρός δεν χρειάζεται να είναι μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας» τόνισε ο Όρμπαν σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Cicero».

«Όποιος πιστεύει ότι αυτός ο πόλεμος θα ολοκληρωθεί μέσω ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων, δεν ζει σε αυτόν τον κόσμο. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική» είπε.

Ο Ορμπαν δεν δίστασε μάλιστα να κατηγορήσει τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, για τον συνεχιζόμενο πόλεμο και υποστήριξε ότι μια συμφωνία μεταξύ του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να βοηθήσει στον τερματισμό της σύγκρουσης. «Ελπίδα για ειρήνη σημαίνει Ντόναλντ Τραμπ» ισχυρίστηκε ο ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Όρμπαν είπε ότι η Ουκρανία μπορεί και αμύνεται ενάντια στους ρώσους εισβολείς, μόνο επειδή έλαβε στρατιωτική υποστήριξη από τις ΗΠΑ.

 «Ο πόλεμος συνεχίζεται γιατί το θέλουν οι Αμερικανοί. Γι’ αυτό οι Αμερικανοί πρέπει να συμβιβαστούν με τους Ρώσους. Και τότε ο πόλεμος θα τελειώσει» είπε ο Βίκτορ Όρμπαν και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε άμεση κατάπαυση του πυρός».