Πάνω από 1.000 Ρώσοι στρατιώτες αναμένεται να φτάσουν στην Λευκορωσία όπως επισήμανε ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και προειδοποίησε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι «ότι η γέφυρα της Κριμαίας θα μοιάζει με μια βόλτα στο πάρκο αν αγγίξουν έστω και ένα μέτρο της επικράτειάς μας με τα βρώμικα χέρια τους».

 Συγκεκριμένα, ο Λευκορώσος ηγέτης αφότου ανακοίνωσε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική ομάδα εργασίας, ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε «επιδείνωση της έντασης στα δυτικά σύνορα της χώρας εξαπέλυσε απειλές προς τον Ουκρανό πρόεδρο: «Έχω ήδη αναφέρει ότι η Ουκρανία δεν συζητά απλώς, αλλά σχεδιάζει χτυπήματα στο έδαφος της Λευκορωσίας. Η απάντησή μου είναι απλή: Πείτε στον Ουκρανό πρόεδρο και σε άλλους τρελούς ότι η γέφυρα της Κριμαίας θα μοιάζει με μια βόλτα στο πάρκο αν αγγίξουν έστω και ένα μέτρο της επικράτειάς μας με τα βρώμικα χέρια τους» δήλωσε ο Λουκασένκο σύμφωνα με την Belta.

 Ο Λουκασένκο ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία ετοίμαζε επίθεση στο έδαφος της χώρας του επισήμανε πως Ρωσία και Λευκορωσία άρχισαν να ενώνουν τις δυνάμεις τους πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη γέφυρα που ενώνει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας. Ωστόσο, ο Λουκασένκο δεν ανέφερε πού ακριβώς θα αναπτυχθούν τα στρατεύματα.

 «Μην υπολογίζετε σε μεγάλο αριθμό στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αλλά θα είναι περισσότερα από 1.000 άτομα», διευκρίνισε σύμφωνα με τον ιστότοπο Zerkalo.