Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
oursoula_fon_nter_laien
Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: Θα εξετάσουμε πρόσθετη χρηματοδότηση για το αέριο

Η πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι πρέπει να αποφευχθεί ο κατακερματισμός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ και πρόσθεσε ότι «είναι ύψιστης σημασίας να έχουμε κοινή αγορά αερίου στην ΕΕ από την επόμενη άνοιξη».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει πιο λεπτομερείς προτάσεις για την ενεργειακή κρίση τις επόμενες εβδομάδες, όπως τόνισε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής στην Πράγα.

Η Φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι πρέπει να αποφευχθεί ο κατακερματισμός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ και πρόσθεσε ότι «είναι ύψιστης σημασίας να έχουμε κοινή αγορά αερίου στην ΕΕ από την επόμενη άνοιξη».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Κομισιόν θα εξετάσει πρόσθετη χρηματοδότηση για να διακοπούν οι αγορές ρωσικού φυσικού αερίου.

Μισέλ: Αυξάνεται η υποστήριξη των χωρών – μελών

Η υποστήριξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην από κοινού αγορά ενέργειας αυξάνεται, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά τη λήξη της άτυπης συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στην Πράγα.

«Εδώ και πολλούς μήνες, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι τα αποθέματα θα είναι όσο πιο πλήρη γίνεται», υπενθύμισε ο Μισέλ. «Πριν από το καλοκαίρι, είπαμε ότι χρειάζεται να οργανώσουμε την προμήθεια ενεργειακών προϊόντων. Επανήλθαμε σήμερα στο θέμα αυτό και υπάρχει αυξημένη στήριξη στην ιδέα αυτή», πρόσθεσε.