Στο περιεχόμενο της σύντομης συνομιλίας που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη στο περιθώριο της Συνόδου στην Πράγα, αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας μάλιστα γιατί πιστεύει ότι δεν είναι κατάλληλη στιγμή για συνομιλίες για το Κυπριακό.

«Και απόψε (σ.σ. χθες) ο Αναστασιάδης είπε “να συναντηθούμε, να μιλήσουμε”. Έβαλε και κάποιους ενδιάμεσους. Του είπα, “πρόεδρε, εσύ φεύγεις τώρα άλλωστε”. Φεύγει σε δύο μήνες. Του είπα: “Σε μια τέτοια περίοδο, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συζητηθούν”. Του είπα επίσης, εσύ πάντα παίρνεις οδηγίες από κάπου. Με τέτοιες οδηγίες, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτως ή άλλως. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να κατέβεις στο πηγάδι με το σκοινί άλλων. Διαφορετικά, θα κολλήσεις στο πηγάδι», ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το τελεσίγραφο που απηύθυνε ο αποκαλούμενος «υπουργός εξωτερικών» των Κατεχομένων προς τον ΟΗΕ να αποσύρει την ειρηνευτική δύναμη μέσα σε 1 μήνα, εκτός και αν μέχρι τότε αναγνωρίσει το ψευδοκράτος.