Ελληνοφρένεια (επανάληψη)
Ελληνοφρένεια (επανάληψη) Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
ersin_tatar
Διεθνή

Ερσίν Τατάρ: Ίσως ανοίξουμε δημόσια και δημοτικά κτήρια στην Αμμόχωστο

Επανέλαβε τη θέση για ύπαρξη «δύο κρατών» στο νησί και την αποδοχή της «κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος»

Δημόσια και δημοτικά κτίρια ενδέχεται να ανοίξουν στο Βαρώσι (περίκλειστη Αμμόχωστο) την επόμενη περίοδο, ανέφερε για άλλη μια φορά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Σύμφωνα με τον Τατάρ η απόφαση να ανοίξουν την περίκλειστη περιοχή υπήρξε πολύ σωστή, αφού πλέον δεν αποτελεί μια πόλη φάντασμα, καθώς πολλοί τουρίστες από την Τουρκία κι άλλες χώρες επισκέπτονται σίγουρα το Βαρώσι, όταν πηγαίνουν στα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό κανάλι Ουλουσάλ, ο Τατάρ υποστήριξε ότι το ψευδοκράτος έχει κερδίσει πολλά από αυτό το άνοιγμα και οι προοπτικές του Βαρωσιού στον τουρισμό είναι μεγάλες, ενώ κι από οικονομικής άποψης το ψευδοκράτος έχει να επωφεληθεί πολλά.

Η «τδβκ» (ψευδοκράτος), όπως είπε, «είναι μια πραγματικότητα». Συζητείται, συνέχισε, η αναγνώριση του ψευδοκράτους. «Απαιτείται περισσότερη διαβούλευση για την αναγνώριση. Το λέμε στη διεθνή κοινότητα με κάθε ευκαιρία ότι ο δρόμος στον οποίο βρισκόμαστε είναι ο σωστός και ότι ο τουρκοκυπριακός λαός το αξίζει μετά τις γενοκτονίες και τις διώξεις που πέρασε και δεν σταμάτησε ποτέ να αντιστέκεται. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας σε συνεργασία με την Τουρκική Δημοκρατία», υποστήριξε περαιτέρω.

Για το Κυπριακό είπε ότι «δεν τίθεται θέμα να αποδεχθούμε να συζητήσουμε την ομοσπονδία και να γίνουμε εταίροι με τους Ελληνοκύπριους, ούτε την αποχώρηση του τουρκικού στρατού και την κατάργηση των εγγυήσεων της Τουρκίας». Επανέλαβε, επίσης, τη θέση για ύπαρξη «δύο κρατών» στο νησί και την αποδοχή της «κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος».