Την έντονη αντίδραση του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, προκάλεσε ένα βίντεο που έχει σοκάρει τη χώρα και δείχνει τους ενοίκους μιας μαδριλένικης φοιτητικής εστίας να υβρίζουν χυδαία και να απειλούν τις φοιτήτριες μιας άλλης εστίας, ακριβώς απέναντι. 

Στο βίντεο, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, ακούγεται καθαρά μια ανδρική φωνή να βρίζει και να απειλεί, μέσα στη νύχτα, με ακατονόμαστες φράσεις.

Ο νεαρός φωνάζει μετά «Εμπρός Αούχα» (σ.σ. από το όνομα της φοιτητικής εστίας Ελιάς Αούχα) και, με απόλυτο συγχρονισμό, ανοίγουν δεκάδες παράθυρα του κτιρίου, εμφανίζονται πολλές σιλουέτες σε κάθε άνοιγμα και αρχίζουν να αλυχτούν σαν ζώα.


Τα πλάνα βιντεοσκοπήθηκαν από τη φοιτητική εστία θηλέων, το Κολέχιο Μαγιόρ Σάντα Μόνικα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αντέδρασε έντονα. «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοια συμπεριφορά που υποκινεί το μίσος και προσβάλλει τις γυναίκες (…) Φτάνει πια με τη φαλλοκρατία», έγραψε στο Twitter.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, από την Πράγα όπου συμμετέχει στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ο Σάντσεθ έκανε «έκκληση σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στα μέσα ενημέρωσης (…) να δώσουμε μια κοινή απάντηση (…) απορρίπτοντας αυτή τη φαλλοκρατική, ανεξήγητη, αδικαιολόγητη και απολύτως αηδιαστική συμπεριφορά».