Φανερά αγανακτισμένοι παρουσιάζονται οι Ρώσοι στρατεύσιμοι, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στη «μερική επιστράτευση» του Πούτιν, καθώς, όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι, τους συμπεριφέρονται σαν «βόδια» και δεν τους παρέχεται «καμία εκπαίδευση» καθώς κατευθύνονται στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ένα βίντεο που εξασφάλισε η Daily Mail, δείχνει τους Ρώσους να διαμαρτύρονται δημόσια για τη μεταχείρισή τους μέσα σε «βάναυσες και απολύτως απαράδεκτες συνθήκες».

Μάλιστα, το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί την τελευταία απόδειξη του «απόλυτου χάους» σχετικά με την επιστράτευση των Ρώσων εφέδρων που έχει σκορπίσει απόγνωση ακόμη και στους υποστηρικτές του Κρεμλίνου. Ακόμη και ο ίδιος ο Πούτιν παραδέχτηκε σε δηλώσεις του την Τετάρτη, πως έχουν γίνει λάθη στη διαδικασία επιστράτευσης, τα οποία τείνουν προς επίλυση.

Οι απελπισμένοι νεοσύλλεκτοι, όπως τους αναφέρει η Mail, κινδυνεύουν να τιμωρηθούν, εκφράζοντας την οργή τους για την κατάσταση που βιώνουν, από τη στιγμή που έφτασαν με τρένο στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ένας από τους στρατιώτες, που ενεργεί ως εκπρόσωπος της συγκεκριμένης ομάδας, ακούγεται να λέει στην κάμερα: «Είμαστε περίπου 500 άτομα, όλοι οπλισμένοι. Ωστόσο, δεν είμαστε εγγεγραμμένοι σε καμία στρατιωτική μονάδα. Περάσαμε μια εβδομάδα σε βάναυσες, απολύτως απαράδεκτες συνθήκες. Δεν είχαμε προμήθειες, ούτε χρήματα... τίποτα απολύτως».

«Δεν έχουμε ιδέα ποιος πάει πού, σε ποια στρατιωτική μονάδα. Τα όπλα μας δεν είναι καταχωρημένα σε εμάς. Ούτε ένα πολυβόλο δεν είναι καταχωρημένο σε στρατιωτική ταυτότητα...», συμπλήρωσε.

«Οι αξιωματικοί μας αντιμετωπίζουν ως βόδια. Κανείς δεν μας χρειάζεται, υπάρχει μηδενική εκπαίδευση. Τρώμε ό,τι αγοράζουμε μόνοι μας. Ξοδέψαμε ένα μεγάλο ποσό χρημάτων μόνο και μόνο για να πάρουμε φαγητό», ανέφερε, ξεσπώντας.

Δεν σταματάει, όμως, εκεί, καθώς στη συνέχεια χλευάζει τον οπλισμό που τους έχει χορηγηθεί. «Ας μην μιλήσουμε καν για τα πυρομαχικά... Τα βρήκαμε πεσμένα στο έδαφος και τα πήραμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στρατιωτική πηγή που επικαλείται το RIA Novosti, υποστήριξε ότι οι άνδρες δεν μετακινούνται απευθείας στον πόλεμο, αλλά σε εκπαίδευση, και αρνήθηκε ότι υπήρχαν τα προβλήματα που αναφέρονται. «Τα εκδοθέντα όπλα έχουν αποδοθεί στο προσωπικό και έχουν καταγραφεί», δήλωσε η πηγή. 

«Οι στρατιώτες εφοδιάζονται με ατομικά πακέτα φαγητού καθ' οδόν προς τον χώρο εκπαίδευσης και το ιατρικό προσωπικό είναι μέρος της ομάδας» πρόσθεσε η πηγή.