Τον βαθμό του υποστράτηγου, απένειμε στον ηγέτη των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συγχαίροντάς τον την ημέρα των γενεθλίων του.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει προβληματισμός της Δύσης για την σχέση ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και τον Τσετσένο ηγέτη λίγες ημέρες αφότου ο Ραμζάν Καντίροφ απευθυνόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν τον κάλεσε να πατήσει «κουμπί» και να ρίξει πυρηνικά.

Την ίδια στιγμή, διακινούνται φήμες ότι Καντίροφ διεκδικεί τη θέση του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας. Σημειώνεται ότι από την αρχή της ρωσικής εισβολής έχει σταθεί φανερά στο πλευρό του Πούτιν παρέχοντας στη Μόσχα στήριξη.

Σημειώνεται ότι ο Ραμζάν Καντίροφ, αποκάλυψε ότι θα στείλει τα τρία ανήλικα παιδιά του στο μέτωπο της Ουκρανίας– για την ακρίβεια «θα σεβαστεί την επιθυμία τους».

Ο Τσετσένος ηγέτης, με δήλωσή του, αναφέρει ότι οι τρεις γιοι του, ηλικίας 14,15 και ετών, θα αναχωρήσουν σύντομα για την πρώτη γραμμή του μετώπου «για να αποδείξουν τι αξίζουν».


Ο Ραμζάν Καντίροφ έκανε την ανακοίνωση μέσω του λογαριασμού του στο Telegram, αναρτώντας μάλιστα και σχετικό βίντεο όπου οι τρεις γιοι του χρησιμοποιούν σειρά όπλων, ακόμα και μπαζούκα.