Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
ARXIKI
Διεθνή

Αλεκ Μπάλντουιν: Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την οικογένεια της Χαλίνα Χάτσινς - Ο σύζυγος της γίνεται παραγωγός στο «Rust»

«Δεν θέλω να αποδώσω ευθύνες» είπε ο Μάθιου Χάτσινς, που σύμφωνα με το CNN θα λάβει μέρος των κερδών της ταινίας

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την οικογένεια της γυναίκας που σκοτώθηκε στα γυρίσματα της νέα του ταινία στο Νέο Μεξικό τον Οκτώβριο 2021 κατέληξε ο διάσημος ηθοποιός Αλεκ Μπάλντουιν.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του γουέστερν «Rust», ο Άλεκ Μπάλγουιν πυροβόλησε θανάσιμα με όπλο αντίκα, την διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, Χαλίνα Χάτσινς, 42 ετών.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν μηνύθηκε από την οικογένεια της Χάτσινς, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός πυροβόλησε απερίσκεπτα και σκότωσε την 42χρονη, σημειώνοντας πως η παραγωγή της ταινίας δεν έκανε τους τυπικούς ελέγχους ασφαλείας και δεν ακολούθησε το βασικό πρωτόκολλο με τους κανόνες ασφαλείας.
FOTO_1

Σήμερα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μπάλντουιν τα δυο μέρη κατέληξαν σε εξωδικαστική συμφωνία, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες
Σύμφωνα με το CNN ο Μάθιου Χάτσινς, χήρος της Χαλίνα, θα είναι εκτελεστικός παραγωγός στην ταινία και θα λάβει μέρος των κερδών του «Rust».


Η δήλωση του Μάθιου Χάτσινς:
«Έχουμε καταλήξει σε συμβιβασμό, με την επιφύλαξη της έγκρισης του δικαστηρίου, για την παράνομη υπόθεση θανάτου εναντίον των παραγωγών του "Rust", συμπεριλαμβανομένων των Άλεκ Μπάλντουιν, Rust Movie Productions και LLC. Ως μέρος αυτής της διευθέτησης, η υπόθεσή μας θα απορριφθεί. Τα γυρίσματα του "Rust", του οποίου θα είμαι πλέον εκτελεστικός παραγωγός, θα συνεχιστούν με όλους τους αρχικούς βασικούς ήρωες τον Ιανουάριο του 2023. Δεν ενδιαφέρομαι καθόλου να εμπλακώ σε κατηγορίες ή να αποδώσω ευθύνες (στους παραγωγούς ή τον κ. Μπάλντουιν). Όλοι πιστεύουμε ότι ο θάνατος της Χαλίνα ήταν ένα τρομερό ατύχημα. Είμαι ευγνώμων που οι παραγωγοί και η ψυχαγωγική κοινότητα συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στο τελευταίο έργο της» ανέφερε ο Χάτσινς σε δήλωσή του.

Ο σκηνοθέτης Τζοέλ Σόουζα, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε στα γυρίσματα, αναμένεται να επιστρέψει στην ταινία. «Όσοι είχαμε την τύχη να περάσουμε χρόνο με τη Χαλίνα, γνωρίζαμε ότι ήταν εξαιρετικά ταλαντούχα, ευγενική, δημιουργική και πηγή απίστευτης θετικής ενέργειας. Μακάρι να την είχε γνωρίσει ο κόσμος κάτω από διαφορετικές συνθήκες, όπως σίγουρα θα είχε γίνει μέσα από την καταπληκτική της δουλειά. Στις δικές μου προσπάθειες να θεραπευτώ, είναι να ολοκληρώσω τη σκηνοθεσία της ταινίας και αυτό θα μπορούσε να έχει νόημα για μένα μόνο αν γινόταν με τη συμμετοχή του Ματ και της οικογένειας Χάτσινς. Αν και σίγουρα γλυκόπικρο, χαίρομαι που μαζί, θα ολοκληρώσουμε τώρα αυτό που ξεκινήσαμε με τη Χαλίνα».