Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ινδονησίας που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 174 ατόμων αλλά και τον τραυματισμό άλλων 180.

Πανικόβλητοι οπαδοί έτρεξαν να φύγουν από το γήπεδο για να γλυτώσουν από τα δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία, για να σταματήσει βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μετά την ήττα της γηπεδούχου ομάδας.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθούν για την ήττα. Τότε η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος και να ελέγξει την κατάσταση, πυροδοτώντας το χάος που οδήγησε σε ποδοπάτημα μεταξύ των οπαδών.
Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των νεκρών είναι δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ανατολικής Ιάβας, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, 34 άνθρωποι πέθαναν στο στάδιο και οι υπόλοιποι πέθαναν είτε καθοδόν προς το νοσοκομείο είτε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν.
Συνολικά, περισσότεροι από 300 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για νοσηλεία μετά τα επεισόδια, τα οποία η αστυνομία χαρακτήρισε «ταραχές».

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς κάποιοι από τους νοσηλευόμενους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μετά την εισβολή οργισμένων οπαδών στο γήπεδο ποδοσφαίρου, μετά την ήττα της ομάδας τους, Arema FC.
Η Arema FC έχασε με 3-2 από την Persebaya Surabaya, την πρώτη ήττα σε μεταξύ τους αγώνα εδώ και δύο δεκαετίες.

Και οι δύο είναι ομάδες από την επαρχία της Ανατολικής Ιάβας και ο αγώνας διεξήχθη στο στάδιο Kanjuruhan στην περιοχή Malang.
Η αστυνομία αντέδρασε στα επεισόδια ρίχνοντας δακρυγόνα στις εξέδρες, μετά τον θάνατο δύο αστυνομικών.
Ο κόσμος πανικοβλήθηκε και εκατοντάδες προσπάθησαν να τρέξουν έξω από το γήπεδο μια πύλη εξόδου εκείνη την ώρα, οδηγώντας σε χάος.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ινδονησίας (PFFI) ανακοίνωσε ότι διακόπτει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για μια εβδομάδα και ξεκινά έρευνα για το περιστατικό.