Τα σύμβολα του σεξ δεν έχουν ηλικία και το ίδιο συμβαίνει με την Τζέιν Φόντα, η οποία, πάντως, είναι 84. Μπορεί, ως σύμβολο του σεξ, να είναι αέναη, παρ’ όλα αυτά η ίδια δεν έχει επιθυμία για την πράξη, όπως είχε πει προσφάτως, όταν απέρριψε την πιθανότητα να βρεθεί ξανά σε σχέση με σεξ.

Πάντως, η ίδια τόνισε σε ραδιοφωνική εκπομπή πως, μεγαλώνοντας, οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ, αφού «αποβάλλουν το φόβο και την ντροπή του να ζητήσουν ό,τι τους αρέσει».

Αυτό είναι σημαντικό, μια και, όπως δήλωσε ο θρύλος του Χόλιγουντ και «αρχιέρεια» των προγραμμάτων γυμναστικής, «οι γυναίκες τείνουν να γίνονται καλύτερες, επειδή δεν φοβούνται να πουν όσα νιώθουν και χρειάζονται. Σπαταλάμε πάρα πολύ χρόνο στο να μην λέμε, για παράδειγμα: “Περίμενε λίγο. Σταμάτα. Πήγαινε λίγο πιο εκεί”. Δεν το κάνουμε αυτό. Μεγαλώνοντας όμως, αυτό γίνεται: “Όχι. Ξέρω τι μου αρέσει. Δώσε μου αυτό που θέλω”»

Η ίδια, πάντως, μίλησε για την ερωτική ζωή της με όρους όπως «ιδιωτική» και σόλο. Πάντως, παρά τη… διαγραφή σεξουαλικών μελλούμενων, η Φόντα είπε ότι έχει φαντασίωση. Ομολόγησε πως θα ήθελε να γνωρίσει έναν καθηγητή ή έναν ερευνητή, ο οποίος θα είναι ικανός να αγαπήσει και να φροντίσει μία γυναίκα. Ωστόσο, το μειονέκτημα σε αυτήν τη φαντασίωση, είναι πως θα ήθελε νεότερό της τον άντρα.