Η Ρωσία στέλνει στρατεύματα στα σύνορα με τη Γεωργία για να δημιουργήσει σημεία ελέγχου, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την φυγή περισσότερων εφέδρων από τη χώρα.

 Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο αρνείται ότι σχεδιάζει να επιβάλει στρατιωτικό νόμο και να κλείσει τα σύνορα, προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω αποχωρήσεις από τη χώρα, καθώς ήδη 260.000 στρατεύσιμοι έχουν φύγει μέσα σε πέντε ημέρες, από την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε μερική επιστράτευση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πλάνα από τη μικρή πόλη Chmi, στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Ρωσία με την περιοχή της Νότιας Οσετίας στη Γεωργία, δείχνουν τουλάχιστον έξι στρατιώτες να κάθονται πάνω από ένα τεθωρακισμένο όχημα, καθώς αυτό περνά από τεράστια ουρά αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς το πέρασμα των συνόρων.

 Οι στρατιώτες έφτασαν εκεί για να δημιουργήσουν ένα σημείο ελέγχου (check point), σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το ρωσικό δίκτυο RBC, με την FSB να υποστηρίζει ότι στάλθηκαν για να σταματήσουν συγκεκριμένα τη φυγή των Ρώσων που αποπειρώνται να εγκαταλείψουν τη χώρα για να αποφύγουν την επιστράτευση στην Ουκρανία.

 Η κίνηση αυτή, ωστόσο, προκάλεσε φόβους ότι ο Πούτιν ετοιμάζεται να σφραγίσει τα σύνορα της Ρωσίας για να εμποδίσει τη «μεγάλη φυγή», εν μέσω αναφορών ότι ήδη 260.000 στρατεύσιμοι τράπηκαν σε φυγή μέσα σε μόλις πέντε ημέρες.

 Πεσκόφ: Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για κλείσιμο των συνόρων της Ρωσίας

Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, αρνήθηκε ότι η Ρωσία σκοπεύει να κλείσει τα σύνορά της για να αποτρέψει την έξοδο στρατεύσιμων. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ρωσία βρίσκεται σε «σποραδική» επαφή με τις Ηνωμένες Πολιτείες για πυρηνικά θέματα, μια ημέρα αφότου η Ουάσιγκτον προειδοποίησε για «καταστροφικές συνέπειες» εάν η Μόσχα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να προστατεύσει τις ουκρανικές περιοχές που φαίνεται έτοιμη να προσαρτήσει.

 Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων, ο Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν ξέρω τίποτα γι' αυτό. Προς το παρόν, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για αυτό».