«Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς. Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν», δήλωσε ενώπιον του κόμματός του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, λέγοντας ότι «δεν θα σταματήσουν το σχέδιό μας να χτίσουμε μια ισχυρή Τουρκία».

Είπε ότι η Αθήνα «πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλητικές πολιτικές της» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία «παρακολουθεί τις προκλητικές ενέργειες και τις παραβιάσεις της Ελλάδας» ενώ έκανε λόγο για ελληνική «προβοκάτσια».

«Οι Έλληνες αξιωματούχοι, που τις εκμεταλλεύονται για πολιτικά οφέλη, θα λογοδοτήσουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας τις προκλητικές του θέσεις, ότι η Ελλάδα δεν είναι «ούτε πολιτικός, ούτε στρατιωτικός, ούτε οικονομικός συνομιλητής μας, ούτε όμοιός μας, μπορεί να είναι».

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για ένα «επικίνδυνο παιχνίδι, τόσο για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και όσους τους χρησιμοποιούν σαν μαριονέτες».

«Ενώ ειλικρινά προσπαθούμε να τερματίσουμε τους πολέμους, τις εντάσεις και τις κρίσεις στον κόσμο, ακολουθούμε τα βήματα της γειτονικής μας Ελλάδας που μυρίζουν πρόκληση. Η Ελλάδα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ισότιμος και συνομιλητής μας. Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια για όσους κρύβονται κάτω από τη φούστα άλλων», είπε ο Ερντογάν.

Παράλληλα έκανε ξανά λόγο για «σφαγή» στην Τριπολιτσά, αναφέροντας πως «όσοι γιόρτασαν τη σφαγή της Τριπολιτσάς, δεν το έχουν λογοδοτήσει ακόμη στην ιστορία».
«Έσφαξαν παιδιά και γυναίκες χωρίς έλεος και το γιόρτασαν ως νίκη» είπε ο Ερντογάν καταχειροκροτούμενος από το κόμμα του, τονίζοντας ξανά σε προκλητικό τόνο ότι «ας θυμηθούν το τίμημα που πλήρωσαν πριν έναν αιώνα, όταν έτρεχαν να σωθούν από το όπλο του Τούρκου στρατιώτη».
«Το ίδιο σκεπτικό υπάρχει από την Ελλάδα και τώρα, αφού βυθίζουν τις βάρκες αθώων προσφύγων και χάνονται μέχρι και ζωές παιδιών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία επέδωσε διάβημα στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» σε ελληνικά νησιά, ζητώντας από τη χώρα μας «να τερματίσει το καθεστώς παραβιάσεων» στο Αιγαίο, τραβώντας στα άκρα τις τουρκικές αιτιάσεις για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Η Αθήνα απάντησε άμεσα στην Τουρκία, λέγοντας πως οι αιτιάσεις της Άγκυρας είναι αβάσιμες και τονίζει ότι η Τουρκία είναι η χώρα που παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία.