Μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμινί, σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Ιράν (και όχι μόνο) η τραγική απώλεια της 20χρονης Χαντίς Νατζαφί.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, η νεαρή έχασε τη ζωή της όταν δέχθηκε έξι σφαίρες στον λαιμό, το πρόσωπο και την καρδιά κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Καράτζ, 36 χλμ. δυτικά της Τεχεράνης.

Η 20χρονη είχε «πρωταγωνιστήσει» στα social media με βίντεο που την έδειχναν να δένει την ξανθιά κοτσίδα της και να ετοιμάζεται να διαδηλώσει υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και κατά του θεοκρατικού καθεστώτος στο Ιράν.

Βουβός θρήνος

Η οικογένεια και οι φίλοι της 20χρονη Χαντίς την αποχαιρέτησαν πριν από λίγες ώρες σε μια συγκλονιστική αλλά λιτή κηδεία με λουλούδια μπροστά σε μια κορνίζα με την φωτογραφία της νεαρής κοπέλας με τον θρήνο να είναι βουβός.

«Αυτή είναι η κηδεία της 20χρονης #HadisNajafi, η οποία έπεσε νεκρή στο δρόμο από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των διαδηλωτών. Η Χαντίς ήταν ένα καλόκαρδο κορίτσι και αγαπούσε τον χορό. Διαδήλωνε κατά του βάναυσου θανάτου της #MahsaAmini. Το έγκλημά τους: ήθελαν ελευθερία» έγραψε η Ιρανή δημοσιογράφος Μασίχ Αλινετζάντ.