Σύζυγοι, μητέρες και συγγενείς έρχονται σε σύγκρουση με την αστυνομία για να εμποδίσουν την επιστράτευση του Πούτιν, στη Ρωσία.

 Σε φιάσκο εξελίσσεται η «ειδική επιχείρηση» του Πούτιν στην Ουκρανία, καθώς η πορεία του πολέμου αναγκάζει τον Ρώσο ηγέτη να κηρύξει μερική επιστράτευση, πυροδοτώντας μεγάλες αντιδράσεις στη χώρα.

 Καθημερινά, βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας με Ρώσους πολίτες να αντιδρούν στην διαταγή για επιστράτευση.

 Δεκάδες πόλεις χιλιάδες διαδηλώτες και εκατοντάδες συλλήψεις, σκιαγραφούν την εικόνα στη Ρωσία τις τελευταίες μέρες, εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία.

 Φιάσκο η επιστράτευση στη Ρωσία

Τα πράγματα χειρτοτερεύουν όταν δει κανείς πώς προχωρά και η ίδια η διαδικασία της επιστράτευσης με τις κλήσεις επιστράτευσης να φτάνουν ακόμα και σε μαίες και ηλικιωμένους. Μάλιστα, πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρει ότι σχεδιάζεται ακόμα και κλείσιμο των συνόρων για να εμποδιστεί η διαφυγή τω υποψηφίων για επιστράτευση, εκτός Ρωσίας.

 Δεν γλίτωσε ούτε από την χλεύη των Ουκρανών το φιάσκο της επιστράτευσης με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας να δημοσιεύει σχετικό βίντεο.

 Το Guardian αναδημοσιεύει ένα συγκλονιστικό βίντεο. Οι διαμαρτυρίες φαίνεται να συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια της χώρας και στη ρωσική δημοκρατία του Νταγκεστάν.

 Το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει την αστυνομία να συλλαμβάνει διαδηλωτές. Η πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, η Μαχατσκάλα, φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο των διαδηλώσεων, με ορισμένους δρόμους αποκλεισμένους. Η περιοχή συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία στα νότια.