Σε μια ακραία επίθεση κατά της Ελλάδας, προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του κατά την 77η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, κατηγορώντας τη χώρα μας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

erdogan_oie
Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΟΗΕ έδειξε ακόμα και φωτογραφίες με νεκρά βρέφη και ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των βίαιων επαναπροωθήσεων από το ελληνικό λιμενικό. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν είπε στη συνέλευση ότι η Ελλάδα έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο για πρόσφυγες.

oie
 Ο Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, να ξεβράζονται στις ακτές μας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.
oie3
Μάλιστα, αφού παρουσίασε τις φωτογραφίες των νεκρών παιδιών κάλεσε τον ΟΗΕ να πει «stop» στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα.

Αναλυτικά ο Τούρκος πρόεδρος σε μια δίχως προηγούμενο επόθεση στη χώρα μας είπε από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ: «Βλέπουμε ότι οι απωθήσεις των μεταναστών αυξάνονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ενώ εμείς, ως Τουρκία, αγωνιζόμαστε για να μην ξεβραστούν κι άλλα σώματα μωρών όπως του Αϊλάν, η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της.

Την περασμένη εβδομάδα, το 9 μηνών μωρό Asım και ο 4χρονος Abdülvahap πέθαναν με τις οικογένειές τους ως αποτέλεσμα της βύθισης των σκαφών τους από την ελληνική ακτοφυλακή. Είναι πλέον καιρός η Ευρώπη και οι υπηρεσίες του ΟΗΕ να βάλουν τέλος στις φρικαλεότητες που συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».