Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
gazprom
Διεθνή

Ρωσία: Διακόπτει την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του σιβηρικού αγωγού

Η ρωσική ενεργειακή εταιρεία ανέφερε ότι τέτοιου είδους συντηρήσεις προγραμματίζονται για δύο φορές το χρόνο

Στη διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου προς την Κίνα μέσω του αγωγού «Power of Siberia» μεταξύ 22-29 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Gazprom την Τρίτη για «προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης».

Η ρωσική ενεργειακή εταιρεία ανέφερε ότι σύμφωνα με τη σύμβασή της με την κινεζική CNPC, τέτοιου είδους συντηρήσεις προγραμματίζονται για δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο.

«Με βάση τη συμφωνία αγοράς και πώλησης φυσικού αερίου για την ανατολική διαδρομή μεταξύ της Gazprom και της κινεζικής εταιρείας CNPC, η προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού και των συστημάτων του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο: την άνοιξη και το φθινόπωρο», εξήγησε η Gazprom, η οποία άρχισε να προμηθεύει φυσικό αέριο στην Κίνα μέσω του συγκεκριμένου αγωγού το 2019, στο πλαίσιο σύμβασης διάρκειας 30 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εξέλιξη αυτή έρχεται μερικές μόλις ημέρες μετά τις αποστάσεις που φάνηκε να παίρνει πλέον το Πεκίνο από τη Μόσχα αναφορικά με την εισβολή στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι οι προηγούμενες προγραμματισμένες επισκευές στον αγωγό φυσικού αερίου πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου.