Δυο ψηλοί άνδρες συνόδευαν την σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στη νεκρική πομπή, που μετέφερε το φέρετρο στους δρόμους του Λονδίνου. Ο ένας εκ των δύο, που φορούσε γυαλιά, διετέλεσε προσωπικός γραμματέας της από το 2018.

Ο δεύτερος άνδρας, ο ηλικιωμένος με τα παράσημα που συνόδευσε την σορό και στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ήταν ο Πολ Γαουάιμπριου (Paul Whybrew). Πρόκειται για τον πιο αφοσιωμένο και μακροβιότερο ακόλουθο της βασίλισσας.

Ο «ψηλός Πολ» όπως είναι γνωστός στους ανθρώπους του παλατιού και στην βασιλική οικογένεια, ήταν αρχικά πιστός υπηρέτης και συνέχεια φίλος και συντροφιά της βασίλισσας μέχρι το τέλος.



Είχε μάλιστα την τιμητική θέση μπροστά από το φέρετρό της. Ήταν ένας από τους τρεις μόνο άνδρες του οικιακού προσωπικού της Αυτού Μεγαλειότητας που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην πομπή.



«Πικάντικα αστεία»

Με ύψος 1,93 μ. , ο Πολ μπήκε στην υπηρεσία της βασίλισσας από 19 ετών. Πέρασε από διάφορες θέσεις, αλλά γρήγορα κέρδισε την εκτίμηση και την φιλία της βασίλισσας και έμεινε στην υπηρεσία της 44 χρόνια. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι δυο τους «είχαν, μάλιστα, μεταξύ τους τέτοια σχέση που η βασίλισσα του έλεγε πικάντικα αστεία».



Το 2006, όταν έγινε 80 ετών, η βασίλισσα πλήρωσε προσωπικά για την ανακαίνιση του διαμερίσματός του στο Ουίνδσορ, αφού του ζήτησε να μετακομίσει πιο κοντά για να κάνουν παρέα.

Στο βίντεο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολ απεικονίστηκε να συνοδεύει τη βασίλισσα και τον Ντάνιελ Κρεγκ στο βιντεάκι – κωμωδία για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων  του Λονδίνου.