Το τελευταίο «αντίο» λένε σήμερα από όλο τον κόσμο στην «αιώνια» βασίλισσα ΕλισάβετΟι καλεσμένοι καταφθάνουν στην κηδεία της είτε πεζή είτε με πούλμαν. Εκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος είναι μεταξύ των 2.000 προσκεκλημένων, θα φθάσει στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ όπου θα τελεστεί η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, με την πολυτελή λιμουζίνα του, το γνωστό «θηρίο».

Οι προσκεκλημένοι έχουν αρχίσει ήδη να καταφθάνουν, σύμφωνα με την Daily Mail, ενώ την ίδια ώρα το αυτοκίνητο του Τζο Μπάιντεν, έχει «κολλήσει» στην κίνηση στο Marble Arch, ένα ιστορικό μνημείο της πόλης του Λονδίνου.

Τζο Μπάιντεν: Ήταν τιμή μου που την γνώρισα

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος απέτισε ύστατο φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ. Επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Τζιλ την αίθουσα του Γουεστμίνστερ όπου βρίσκεται το φέρετρο της και έκανε το σταυρό του.

Υπογράφοντας, στη συνέχεια, το βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την αίσθηση της «αξιοπρέπειας» και της «υπηρεσίας» της Ελισάβετ και πρόσθεσε πως «ο κόσμος είναι καλύτερος χάρη σ' αυτή».

Αφού επισκέφθηκε το Γουέστμινστερ Χολ όπου διεξάγεται το λαϊκό προσκύνημα στη μονάρχη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε: «Σε όλο τον λαό της Αγγλίας, σε όλο τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, η καρδιά μας είναι κοντά σας και ήσασταν τυχεροί που την είχατε για 70 χρόνια, όλοι ήμασταν. Ο κόσμος είναι καλύτερος με αυτήν».