Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες των εγγονιών της βασίλισσας Ελισάβετ που πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου αγρυπνία γύρω από το φέρετρό της γιαγιάς τους, δύο ημέρες πριν από την κηδεία της.

Οι δύο γιοι του βασιλιά Καρόλου Γ', ο Γουίλιαμ και Χάρυ, φορώντας τις στολές τους ηγούνταν των άλλων τεσσάρων ξαδελφιών τους που ήταν ντυμένα στα μαύρα. Στάθηκαν για 15 λεπτά με την πλάτη προς το φέρετρο και χαμηλωμένο το κεφάλι, υπό τα βλέμματα των επισκεπτών που έφθαναν για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στη σορό της Ελισάβετ Β', η οποία θα παραμείνει εκτεθειμένη σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Από τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ ξεχώρισε η εγγονή της Λαίδη Λουίζ Γουίνσδορ, η πρωτότοκη και μοναδική κόρη του πρίγκιπα Έντουαρντ, του τέταρτου γιου της εκλιπούσας μονάρχη.

Έχοντας στο πλάι τον μικρότερο αδελφό της Τζέιμς, Υποκόμη του Σέβερν, περπάτησαν μαζί στην αίθουσα του Ουέστμινστερ για να αποχαιρετίσουν την αγαπημένη τους γιαγιά.

Η στιγμή που η 18χρονη Λαίδη Λουίζ Γουίνσδορ, η αγαπημένη εγγονή της βασίλισσας, «έσπασε» το πρωτόκολλο και δάκρυσε έκανε τον γύρο του κόσμου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, απαγορεύεται στους royals να κλαίνε ή να εκφράζουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τα συναισθήματά τους που δείχνουν «αδυναμία».