Ρεκόρ τηλεθέασης φαίνεται ότι θα η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με εκτίμηση επικοινωνιολόγων και πολιτικών αναλυτών, αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ειδικότερα, πάνω από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση τον αποχαιρετισμό των Βρετανών στην πολυαγαπημένη τους μονάρχη.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, την ημέρα που οι Βρετανοί θα πουν το ύστατο χαίρε στην 96χρονη Βασίλισσά τους, 4,1 δισεκατομμύρια πολίτες θα βλέπουν live την τελετή.

«Η τηλεοπτική μετάδοση της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ αναμένεται να σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ τηλεθέασης, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

«Τα προηγούμενα ρεκόρ τηλεθέασης είχαν καταρρίψει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996 (3,5 δισεκατομμύρια τηλεθεατές) ενώ το 2005, περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν μία σειρά συναυλιών των «Live 8», προσθέτει.

Την προσεχή Δευτέρα, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες του πλανήτη αναμένεται να συντονίσουν τους δέκτες τους για να παρακολουθήσουν το τέλος εποχής της Ελισάβετ που ολοκληρώνεται με την ταφή της στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Την κηδεία της θα μεταδώσουν live το BBC One, το BBC News και το iPlayer κα το ITV, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Την ίδια στιγμή, η Καρολίνα Μπελτράμο, τηλεοπτική αναλύτρια στο WatchTVAbroad.com, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail: «Είναι τέτοια η αγάπη και ο θαυμασμός για τη βασίλισσα Ελισάβετ σε όλο τον κόσμο που η κηδεία της αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός στην ιστορία σε απευθείας μετάδοση».

«Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εμάς, τώρα έχουμε τις τηλεοράσεις στις τσέπες μας, ο αριθμός των τηλεθεατών θα επισκιάσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα, όταν 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τον σπουδαίο πυγμάχο Μοχάμεντ Άλι να ανάβει την Ολυμπιακή Φλόγα το 1996. Αντιθέτως, εκτιμάται ότι 2,5 δισεκατομμύρια τηλεθεατών παρακολούθησαν την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, πριν από 25 χρόνια», συμπλήρωσε.