Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατά την εισήγησή του στην ΚΕ του κόμματός του υπό την προεδρία Ερντογάν, φέρεται να ισχυρίστηκε σε σχέση με το Αιγαίο ότι «όλοι γνωρίζουν ότι έχουμε δίκαιο. Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα σχετικά με αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο η Ελλάδα νομίζω ότι πήρε το μήνυμά μας

«Η Ελλάδα έχει λάβει το μήνυμα ξεκάθαρα. Η Τουρκία έχει ενισχύσει την αμυντική της βιομηχανία. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συγχαίρουν την Τουρκία για την προσέγγισή της στη Ρωσία και το διαμεσολαβητικό της ρόλο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Μάλιστα, σε ομιλία του, ο Γάλλος Πρόεδρος είπε ‘Συγχαίρω τον Ερντογάν», είπε από πλευράς του ο Ερντογάν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, σύμφωνα με τη Σαμπάχ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις με την Ελλάδα στο Αιγαίο και υποστήριξε ότι η Τουρκία αύξησε την πολιτική της δύναμη και στον κόσμο και στην περιοχή και για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ προετοιμάζουν την Ελλάδα να γίνει η νέα δύναμη έναντι της Τουρκίας.