Ακούει τις ειδήσεις στο ραδιόφωνο, απολαμβάνει πλούσιο πρωινό, δεν τρώει ποτέ μεσημεριανό αλλά θα κάνει απαραιτήτως ένα διάλειμμα για να πιει το τσάι του. Ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος ο Γ΄, ξεκινά την ημέρα του με έναπρωινό που περιλαμβάνει φρουτοσαλάτα εποχής και τσάι.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, το πρόγραμμα του είναι πάντα γεμάτο- αν δεν βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό- θα έχει συνάντηση με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ή θα παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις που επικεντρώνονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
 

Διαδοχικές συνεδρίες

Στο γραφείο του έχει διαδοχικές συνεδρίες 45 λεπτών και συμβουλεύεται τον σερ Κλάιβ Άλντερτον, τον προσωπικό του γραμματέα, σε κρατικά ζητήματα. Λέγεται ότι έχει μνήμη «ελέφαντα», και γι' αυτό δεν κρατάει ποτέ σημειώσεις.

Στη μία το μεσημέρι κάνει διάλειμμα για περπάτημα. Δεν του αρέσει να είναι σε εσωτερικό χώρο για μεγάλο διάστημα κι έχει πάντα τα παράθυρα ορθάνοιχτα. Ακολουθεί στρατιωτικό πρόγραμμα και είναι πολύ δεμένος με την ομάδα των συμβούλων του. Το προσωπικό του είναι ολιγομελές.

Μέχρι τα ξημερώματα

Το πρώτο επίσημο διάλειμμα στη διάρκεια της ημέρας του, θα είναι στις 5 μ.μ., ώρα Βρετανίας, όταν ο νέος βασιλιάς θα απολαύσει το τσάι του - μια ευκαιρία γι' αυτόν να φορτίσει τις μπαταρίες του, και σύμφωνα με την Καμίλα, τρώει επίσης σάντουιτς κι ένα κομμάτι κέικ με φρούτα. Το δείπνο του είναι προγραμματισμένο στις 20.30 και στις 22:00 επιστρέφει στο γραφείο του όπου εργάζεται μέχρι τα ξημερώματα.