Το «Monarki», που σημαίνει μοναρχία στα σουηδικά, έρχεται στο Netflix και θα παρουσιάσει τη ζωή του βασιλιά Κάρολου Γουσταύου του 16ου, σε μια σειρά έξι επεισοδίων. Το σίριαλ έχει προγραμματιστεί να προβληθεί πριν το τέλος της χρονιάς και ήδη υπάρχει δυσαρέσκεια από το Παλάτι στη Σουηδία για όσα αναμένεται να παρακολουθήσει το κοινό.

Η νέα υπερπαραγωγή δραματοποιεί τα ουκ ολίγα σκάνδαλα και το «σκοτεινό» παρελθόν του βασιλικού οίκου της Σουηδίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα γυρίσματα ξεκίνησαν πρόσφατα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από το σίριαλ δε θα λείπουν άγρια σεξ πάρτι, σχέσεις αυλικών με τη μαφία και προδοσίες. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη σειρά δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Υπενθυμίζεται ότι το «The Crown» του Netflix, καθήλωσε τους τηλεθεατές με την ιστορία της βασιλικής οικογένειας στη Μεγάλη Βρετανία και παράλληλα υπήρξαν αντιδράσεις από το Μπάκινγχαμ.


Ο πρωταγωνιστής

Ο Σουηδός βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ’ ανέβηκε στο θρόνο το 1973, μετά το θάνατο του παππού του. Δεύτερος στην διαδοχή για τον θρόνο ήδη από την ηλικία των μόλις εννέα μηνών, ήταν ο πατέρας του, πρίγκιπας Γουσταύος Αδόλφος ΣΤ’, ο οποίος όμως πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1947.

Έγινε βασιλιάς όταν ήταν μόλις 27 ετών, ενώ είναι ο μακροβιότερος μονάρχης στη σουηδική ιστορία. Το 1976 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, τη Γερμανο-Βραζιλιάνα Σίλβια Σόμερλαθ και απέκτησαν τρία παιδιά, την πριγκίπισσα διάδοχο Βικτώρια, τον πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο και την πριγκίπισσα Μαντλίν.


Σκάνδαλα

Κατά τη βασιλεία του σκάνδαλα απασχόλησαν τους πολίτες της Σουηδίας. Τη δεκαετία του ’90, κυκλοφορούσαν φήμες ότι είχε σχέση με μια Σουηδή τραγουδίστρια, ενώ το 2005 ενεπλάκη σε τροχαίο και το 2010, ξέσπασε σάλος στην είδηση ότι είχε επισκεφθεί υπόγεια στριπτιτζάδικα.